Illustrasjon: Snarveien

Vil bygge snarvei for én milliard

Den foreslåtte Snarveien over Averøy i Møre og Romsdal vil totalt koste litt over én milliard kroner, kommer det frem i detaljreguleringsplanforslaget for strekningen.

Det skriverTidens Kravi en artikkel på sine nettsider.

Rambøll har på vegne av utbyggingsselskapet Snarveien utarbeidet detaljreguleringsplanforslaget for strekningen Kårvåg – Bruhagen i Averøy. Planen sendes nå ut til førstegangs offentlig ettersyn.

Kostnadsestimatet for den nye traseen viser at den vil koste overkant én milliard kroner. Veiene vil koste 266,7 millioner, bruene 395,4 millioner kroner, mens prosjektering og byggeledelse vil koste 79,5 millioner. Det er også lagt inn en usikkerhetsfaktor på 99,3 millioner kroner. Plusser man på merverdiavgiften, vil prosjektet totalt koste 1.051.000.000 kroner, skriver Tidens Krav.

– Jeg merker meg at prislappen begynner å bli veldig høy. Tror nok mange synes at over én milliard kroner er en stiv pris å betale for å spare rundt fem minutters kjøring over Averøy. Og så registrerer jeg at prosjektet ikke inneholder tilførselsvei ned til Bruhagen sentrum, og det overrasker meg veldig. Men det som bekymrer meg aller mest som ordfører, er at kommunen må overta hele den gamle veien fra Bruhagen til Kårvåg. Jeg kan ikke se at vi har økonomi til det, sier Averøy-ordfører Ingrid Rangønes til avisen.

Det konkluderes uansett med at prosjektet vil ha samfunnsøkonomisk lønnsomhet, til tross for prisen. Ikke bare vil en rekke kjørende spare tid, men den nye veien vil også potensielt bidra til vesentlig færre ulykker, heter det i artikkelen på tk.no.

– Det viktigste å konstatere er at prosjektet er såpass reisetidsbesparende at det blir samfunnsnyttig, sier styreleder og daglig leder i Snarveien, Jan-Erik Larsen.

Larsen håper å ha en reguleringsplan på plass tidlig i 2017.