Fra venstre: Håvard Thorsrud - formann i teknisk utvalg, Ingvar Skarvang, Arnold Sagen, Marco Johansson, Bjørn Norum, Kyrre Esaiassen, Kjetil Stensholt og Jan Håkonsen, som er formann i foreningen. Rune Sandbakk var ikke tilstede.

Godt aktivitetsnivå for takstolprodusenter

Norske Takstolprodusenter, som teller 49 medlemmer, melder om et bra aktivitetsnivå.

Norske Takstolprodusenters Forening hadde nylig årsmøte. Her kom det fram at det er høyt aktivitetsnivå hos foreningens medlemmer, skriver de i en pressemelding.

Dette skyldes ifølge foreningen økt industrialisering i byggenæringen og at prefabrikasjon tvinger seg fram i byggeprosessen. Samtidig mener de takstoler og spikerplatekonstruksjoner økonomisk effektive løsninger.

Antall enhetstakstoler har steget siste året med 40.000 til 841.000 stk. Det er en jevn økning av antall gitterbjelker fra 6.800 i 2011 til 15.000 stk. i 2015. Innen gitterbjelker, en fagverksbjelke som er satt sammen med spikerplater, skal bransjen også ha et stort potensiale.

Norske Takstolprodusenters Forening har 49 medlemmer og for å være medlem må man ha CE-godkjenning.

Foreningen opplyser videre i pressemeldingen at de gjennom Treteknisk har fått utarbeidet miljødeklarasjonen NEPD-395-279-NO.

Standard Norge og Treteknisk har etablert norsk standard for utførelse av trekonstruksjoner. Foreningen er med som industripartner.

Standarden « prNS 3516 Utførelse av trekonstruksjoner» er nå på høring og vil gi retningslinjer hvordan treprodukter håndteres og settes sammen på byggeplass.

Les også: Stabilt for takstolprodusentene

Les også: Takstoler med høy brannmotstand