Direktør styring og strategi

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeOslo
Søknadsfrist01.07.2016

Vi søker den rette kandidaten til en spennende og utfordrende lederstilling innenfor et bredt spekter av oppgaver. Som leder i Statens vegvesen forventes det at du er med og bidrar til en enhetlig etat som fokuserer på kvalitet og gode leveranser. Stillingen rapporterer direkte til vegdirektøren, er en del av etatsledelsen og krever omfattende kontakt med regioner og departement.

Statens vegvesen er en utviklingsorientert etat som er satt til å løse viktige samfunnsoppgaver innen samferdsel, miljø og trafikksikkerhet. Den som tilsettes må ha evne til å tenke helhetlig og strategisk, og til å se etaten og egne ansvarsområder i et bredt samfunnsmessig perspektiv.

Styring og strategistab skal bistå vegdirektøren med utvikling og styring av Statens vegvesen som samlet virksomhet og sikre at løpende styringssignaler fra Samferdselsdepartementet blir ivaretatt og håndtert i organisasjonen. I dette ligger det å legge til rette for og drive gode strategi- og styringsprosesser, sørge for en hensiktsmessig styringsdialog, være en god bestiller og rådgiver, og tilrettelegge for at linjen kan levere gode resultater. Staben har det overordnede ansvaret for etatens strategiutvikling og langtidsplanlegging, og skal sørge for helhetlig styring av etatens økonomi og resultater.

Staben består av 33 medarbeidere. Kontorsted er Oslo. Reisevirksomhet må påregnes.

Dette ønsker vi oss:

Som leder av staben er det viktig at du

  • har meget gode lederegenskaper, herunder evne til å kommunisere og samhandle godt
  • er en pådriver som engasjerer og motiverer medarbeidere og samarbeidspartnere

Alle ledere i Statens vegvesen må ta ansvar for å utvikle sine medarbeidere og seg selv, og være bevisst på at de er rollemodeller og kulturskapere. I Statens vegvesen ønsker vi å være profesjonelle, fremtidsrettede og inkluderende. Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og solid fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen.

Kvalifikasjonskrav:

  • utdanning fra universitet eller høgskole, minimum 4 år
  • relevant ledererfaring fra en større virksomhet, gjerne offentlig sektor
  • god forståelse for forholdet mellom fag og politikk
  • resultatorientering og gjennomføringsevne

Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Du må tilfredsstille kravene til nødvendig sikkerhetsklarering.

For stillingen tilbys lønn etter avtale. Det er pliktig pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte vegdirektør Terje Moe Gustavsen på telefon 955 41 961.

Informasjon om etaten finnes på www.vegvesen.no

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om det.

Søk på stillingen på www.vegvesen.no/jobb innen 1. juli 2016.

Vis flere stillinger: