Nordisk Fundamentering markerte to år uten fraværsskade i NFT Midt

Nordisk Fundamentering (NFT) kunne nylig markere to år uten fraværsskade i NFT Midt og et halvt år uten fraværsskader i NFT Sør. 

– HMS er ferskvare, og i NFT er vi ydmyke i forhold til at gode resultater krever kontinuerlig høy fokus for å opprettholdes, sier adm. dir. Ragnar Reitan i Nordisk Fundamentering AS. ​NFT Midt hadde dødsulykke i mars 2012, og samlet var det 13 rapporterte skader med fravær i 2012.

– Dette var ikke til å leve med, og det var tvingende nødvendig å gjøre omfattende tiltak, sier han.

Siste fraværsskade i NFT Midt var 2. juni 2014, og siste fraværsskade i NFT Sør var 11. november 2015.

– Dette betyr henholdsvis to år og et halvt år uten fraværsskader i respektive distrikt. Som leder for NFT er jeg svært fornøyd med denne utviklingen, og jeg vil gratulere alle sammen med imponerende resultater. Spesielt imponerende er det i distrikt NFT Midt, sier Reitan.

Han peker på at det generelt er helt andre holdninger til HMS og sikkerhet i NFT i dag, enn for bare tre år siden.


– I tillegg har NFT innført mange rutiner og systemer som begynner å bli innarbeidet på alle nivå i organisasjonen. Etterlevelse av krav og rutiner, holdninger til egen sikkerhet og ikke minst at alle bryr oss om sine kollegaers sikkerhet er helt avgjørende for å lykkes, sier Reitan.


– Når vi gratulerer oss selv og feirer resultatene, skal vi ikke glemme at vi må aldri slappe av på dette området. Å skape en oppfatning om at man har kommet i mål med HMS-arbeidet vil være et stort feilgrep og medføre stor fare for nye alvorlige ulykker. Dermed skal vi ta med oss resultatene som inspirasjon til videre HMS-arbeid. I NFT skal det være like trygt å jobbe ute på anlegg som å sitte på kontor, legger han til.