Kvinne omkom i bobilulykke ved Oslofjordtunnelen

En kvinne i 70 årene omkom i en voldsom kollisjon mellom en bobil og en lastebil på riksvei 23, på Follo-siden av Oslofjordtunnelen. Ektemannen ble alvorlig skadd.

En bobil og en lastebil kolliderte torsdag ettermiddag ved rundkjøringen ved riksvei 23 i Follo.

En kvinne i 70-årene omkom i kollisjonen. Hennes ektemann, som også er i 70-årene, er hardt skadd og ble fløyet til Oslo universitetssykehus. Like etter klokken 21 opplyser politiet at mannen er utenfor livsfare.

– Ekteparet er bosatt i Larvik og pårørende er varslet, sier operasjonsleder Ann Elisabeth Svanberg hos politiet i Follo til Drammens Tidende.

Føreren av lastebilen kom uskadd fra den voldsomme kollisjonen.

Ifølge Aftenposten krasjet bobilen av ukjente årsaker inn i lastebilen bakfra. Sammenstøtet var så kraftig at bolbilen der kvinnen satt, ble delt i to, der den ene delen fortsatte flere titalls meter framover. Inventar fra bobilen lå strødd utover asfalten.

Ulykken skjedde ved 17-tiden torsdag, og politiet gikk tidlig ut med at det var snakk om en alvorlig ulykke. Kort tid senere opplyste politiet at ulykken fikk dødelig utgang.

Oslofjordtunnelen ble stengt i begge retninger i mange timer etter ulykken. Ved 21.30-tiden opplyser Vegtrafikksentralen at det ikke er kjent hvor lenge tunnelen vil være stengt.