Radisson Blu Scandinavia Hotel Oslo. Foto: Mapei

Basseng-makeover for Radisson Blu

I løpet av vinteren har Petter Johansen hos Thu og Johansen ledet renoveringen av bassengene på tradisjonsrike Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo og Radisson Blu Royal Spa Hotel i Stavanger.

– Dette er gamle bassenger som er slitt ned over tid og trengte renovering og modernisering. Vi har brukt Mapei-produkter i flere sammenhenger tidligere, men her var det fagkompetanse og apparatet bak som var det avgjørende, forteller fagansvarlig Petter Johansen hos Thu og Johansen i Moss i en pressemelding.

De har stått for arbeidet, på oppdrag fra Carlson Rezidor Hotel Group. Begge bassengene inngår i større spa-tilbud. Kombinasjonen av klor og vann i ulike temperaturer bidrar ofte til ekstra slitasje, spesielt når basseng ligger i eldre bygg.

– Vi jobber mye med våtrom og membransystemer til daglig, og har hatt god nytte av rådene vi har fått fra Mapei. Samarbeidet har fungert bra for vår del og vi har fått et godt resultat, legger han til.

Det er senioringeniør Alf Ruud og distriktssjef Tore Karlsen som har jobbet med prosjektene fra Mapei sin side.

– Mange norske bassenger trenger en oppgradering, ikke minst med tanke på nye miljøkrav og tekniske krav. Produkter fra Mapei er skreddersydd til oppgaven, forklarer Ruud.

Både i Stavanger og Oslo er det benyttet Confix reparasjonsmørtel med PP-fiber til støp, og

Mapelastic sementmembran til vanntetting. Deretter er flisene limt med Megarapid 2K Plus, som er et fast-track produkt med høy fleksibilitet og raskere herding. Til slutt er fugingen utført med Kerapoxy Design.

– Vi valgte en epoksybasert fugemasse mellom flisene, som er både holdbar og enkel å vedlikeholde. Tilbakemeldingen fra Carlson Rezidor tyder på at de er fornøyd, sier de.