Illustrasjon: Link Arkitektur.

Skanska kan beholde Skien vgs-kontrakt - men må ned i pris

Fylkestinget i Telemark vedtok onsdag å ferdigstille forprosjektet til Skien videregående med Skanska, men kommer samtidig med visse krav.

Hvis det kommer vesentlige prisreduksjoner før kontrakten går ut 16. juni blir det innkalt til ekstraordinært fylkesting.

Hvis det ikke kommer slike vesentlige endringer i pris vil byggingen av skolen sendes ut på nytt anbud basert på det materialet som er produsert i forprosjektet. Det presiseres i forslaget at Skanska skal gis anledning til å delta i en slik anbudskonkurranse på likt grunnlag, skriver Telemark fylkeskommune på sine nettsider.

Skanska har sagt at de vil arbeide videre sammen med fylkeskommunen i samspillsalliansen frem til forprosjektet er ferdig 16. juni.

Det betyr at entreprenøren har åtte dager på å bli enig med fylkeskommunen om hvordan de skal bygge og til hvilken pris.

Dette kom frem i et felles forslag fra samtlige partier, Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet de Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Rødt.

Her kan du lese onsdagens vedtak

I forrige uke ble det klart at fylkesutvalget i Telemark fylkeskommune har enstemmig gikk inn for å kansellere Skanskas entreprise på bygging av ny videregående skole i Skien. Årsaken var at prisen hadde økt fra 618 til 740 millioner kroner.