Illustrasjon: SAAHAIllustrasjon: SAAHAIllustrasjon: SAAHA

SAAHA vant FutureBuilt-prosjekt

SAAHA er kåret til vinner av begrenset arkitekturkonkurranse om utvikling av Nydalsveien 32B - Nydalen i Oslo.

Prosjektet er en FutureBuilt-konkurranse med ambisiøse mål både for bymiljø, arkitektur, reduksjon i klimagassutslipp og energibruk. FutureBuilt arrangerer for øvrig konferanse i Oslo onsdag.

Formålet med konkurransen er å utarbeidet forslag til hvordan det historiske viktige industribygget i Nydalsveien 32B kan bevares, samtidig som det bygges nye boliger og å skapes nye muligheter for aktivt og pulserende byliv.

Gjennom å tolke byggets historisk lesbare prinsipper og logikk skaper vinnerforslaget “I love Nydalen” en robust og fleksibel ramme for fremtidig utvikling.

Det eksisterende byggets midtre hall er stedet hvor beboere møter offentligheten og bylivet skjer og «sideskipene» der hvor man bygger og privatiserer.

Midtskipet transformeres til et veksthus, fellesskapets rom hvor beboere kan møte hverandre og offentligheten.

Dette blir Nydalens storstue og urbane allmenning både sommer og vinter. Med lav temperatur aktivhuskonsept kan midtskipet holde middelhavsklima hele året. Prosjektet skaper et grønt og frodig sted, en attrak tiv destinasjon, et rom med unike kvaliteter for hele Nydalen, hele året.

Allerede i slutten av februar vil noen få timers solinnstråling på dette arealet kunne høstes og lagres, og «Midtskipet» blir til energifabrikken.

Prosjektet er utviklet i samarbeid med Lala Tøyen, Degree of Freedom Engineers (DOF) og Gether AS.