Svein Bjørberg (t.v.) ble gratulert av Stein Christiansen, direktør for Miljø- og spesialrådgivning i Multiconsult. Foto: RIF

RIF hyller en nestor innenfor bygningsforvaltning

Rådgivende ingeniørers forening hyllet tirsdag en nestor innenfor bygningsforvaltning. Svein Bjørberg, som ble feiret med utrolige 50 år i Multiconsult, er også professor II ved NTNU institutt for bygg, anlegg og transport og institutt for byggekunst, prosjektering og forvaltning. 

Svein Bjørberg var drivkraft og ressursperson i flere utviklingsprosjekter som RIF var involvert i, særlig knyttet til årskostnader (senere livsløpskostnader) og bygningsforvaltning, og bidro bl.a. annet til bevisstgjøring, faglig språkutvikling og kompetanseutvikling hos mange RIF-firmaer. Flere av disse prosjektene hadde også tilknytning til Statsbygg, og bidro til nærhet mellom RIF og Statsbygg, og utvikling av Statsbygg som bestiller. Bjørberg representerte RIF i flere standardiseringskomiteer, spesielt mht livsløpskostnader.

Bjørberg satt i RIFs ekspertpanel i mange år. Han var også fagansvarlig for byggområdene i RIFs State of the Nation 2010 og i prosjektet "RIF 113 prosjekter". Videre var han fagansvarlig for RIFs bransjeveileder for forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av bygninger.

- Svein er en godt synlig og høyt respektert rådgiver i bygg-, anleggs- og eiendomsnæringen. Den posisjonen har han oppnådd gjennom faglig dyktighet, bred interesse for det bygde miljø og sitt enorme engasjement. Han har bidratt sterkt til utdanning og kompetanseutvikling av en rekke rådgivere gjennom undervisning i ombyggingsteknikk ved NTNU, sier RIFs leder Liv Kari Skudal Hansteen, som gratulerer jubilanten.

- I en bransjeforening som RIF ser man tydelig effekten av at enkeltpersoner – ildsjeler som Svein Bjørberg – engasjerer seg i et omfang helt utenom det vanlige, for å forbedre bransjen som helhet og dermed øke samfunnsnytten til byggebransjen. Bjørberg er i så måte et forbilde for alle rådgivere i Norge, avslutter Skudal Hansteen.