Arkivfoto

Skanska fortsetter satsingen på BIM-kiosker

Den vellykkede bruken av BIM-kiosker på Urbygningen på Ås gjør at selskapet satser videre på å implementere dette verktøyet i produksjonen. 

Pilotprosjektene har gitt Skanska verdifull innsikt i hvordan man bruker BIM-stasjoner på byggeplass og setter sammen ulike hardware-komponenter til et komplett produkt. Denne erfaringen brukes nå til å utvikle den optimale BIM-kiosken til den typiske norske byggeplassen.

Skanska har engasjert Stansefabrikken i Fredrikstad til å utvikle og produsere skapet til BIM-kiosken. En 3D-modell av konseptet har allerede blitt utviklet og i disse dager er en prototype under bygging. Denne vil være klar for testing allerede i slutten av denne måneden. Flere andre entreprenører har meldt sin interesse i BIM-kiosken.

- BIM kiosker er en naturlig del av Skanskas satsning på digitale løsninger i produksjon, Digital Byggeplass. Med disse stasjonene på plass på våre prosjekter har fagarbeiderne tilgang til informasjon og modeller som støtter dem i deres arbeid, og som samtidig viser tilstøtende fag på en måte man kan bare drømme om med papirtegninger på brakkeriggen. Å få hardwaren på plass i en robust og kompakt innpakning er et viktig steg for å skalere opp BIM-kioskbruken fra pilotstadiet, til å være en standard, plug-and-play-løsning, sier prosjektleder for BIM-kiosker i Skanska, Rupert Hanna.

Etter at prototypen har blitt testet ute på byggeplass skal det i første omgang produseres noen titalls skap som skal brukes på flere Skanska prosjekter. Kiosken vil også være tilgjengelig for utleie via UCO.