Arkivfoto

Tronrud Entreprenør AS har meldt oppbud

Styret i Tronrud Entreprenør AS har på bakgrunn av et krav reist av en tidligere oppdragsgiver og byggherre, besluttet å begjære oppbud. 

- Forsøk på å komme til et forlik med kravstiller har dessverre ikke lykkes, og styret hadde derfor til slutt ikke noe annet valg, opplyser styreleder og eier Haakon Tronrud overfor Byggeindustrien.

Tronrud Entreprenør med sine 40 ansatte, som holder til på Nedre Romerike og er eid av Tronrud Gruppen, og utgjør i dag 10-15 prosent av gruppens totale virksomhet. Tronrud Entreprenør omsatte i fjor for ca. 154 millioner kroner.

Bakgrunnen for at man er kommet i denne situasjon er et byggeprosjekt som man hadde under oppføring i Oslo 2011/2012. Her hadde Tronrud Entreprenør en totalentreprise, hvor grunnarbeidene ble utført av en tysk underentreprenør gjennom sitt norske datterselskap. Under utførelsen av grunnarbeidene oppstod setningsskader på nabobygget.

Tronrud forteller til Byggeindustrien at dette har vært en komplisert og vanskelig sak å arbeide med.

– Vi bestemte oss for å gjøre ferdig prosjektet på en gode måte, og det har vi gjort. Vi tok ansvar og gjennomførte oppføring av bygget med egne ansatte og leverte et komplett bygg til byggherrens tilfredshet, sier Tronrud.

Planen er at sakskomplekset skal opp i retten neste år, og summen man er uenige om ligger på rundt 20 millioner kroner.

– Vi har stor tro på å vinne frem med våre synspunkter i saken, men dette vil kunne bli en prosess som sannsynligvis vil gå over flere år. Dette hadde ikke selskapet mulighet til å vente på, og oppbud var dessverre eneste løsning slik vi så det nå, utdyper Tronrud.

Han vil nå arbeide aktivt med boet for å redusere skadevirkningene dette måtte påføre ansatte og forretningsforbindelser.

Det ble arrangert informasjonsmøte med de ansatte mandag morgen.

- Dette var selvsagt ikke noe hyggelig informasjon å dele med de ansatte, men vi er i en prosess hvordan vi skal ta denne prosessen videre, og de ansatte pekte på at de ønsker å bli med Tronrud også fremover, sier Haakon Tronrud.