Knapt noen jublet så sterkt som Stig Teigen som på vegne av Konsvikbygg AS tok i mot diplom for 40 års medlemskap i 40-årsjubilanten Idéhus. Foto: TuttikulturÅrets Lojalitetspris gikk til BN-Bygg AS, og ble tatt i mot av Rune Kaspersen. Foto: TuttikulturIdéhus Romerike AS fikk prisen som "Årets Forhandler" innen Idéhuskjeden og Pål Østby tok i mot prisen som ble overrakt av Ole Martin Østby. I bakgrunnen ser vi Kristian Mortensen og Tommy Dalbo. Foto: TuttikulturHenrik Tangen fra Boen Bruk AS mottok prisen for Årets Leverandør.Thomas Bakke, grunnleggeren av Idéhus Bakke AS i Trondheim, kunne overrasket og glad motta prisen som "Årets nykommer" fra kjedeleder Pål By.

Idéhus - 40-åring i sterk vekst

Etter en dobling av medlemstallet de tre siste årene, har 40-årsjubilanten Idéhus nå 70 medlemmer. Målet er å nå 80 i løpet av jubileumsåret.

- Vi møter konkurransen fra Europa med å synliggjøre det gode håndverket, sier en optimistisk kjedeleder Pål By i en pressemelding2.

- De første 40 årene har vært en hyggelig reise for Idéhus, og reisen er på langt nær over, sier By som har ledet Idéhus siden 1999. Det skal bygges mange boliger i Norge i årene framover. Idéhus skal konkurrere til fløyta går om hvert av dem, forsikrer han. Taktikken er klar; dyktige folk, solide hus og fornøyde kunder.

Idéhus-lederen er optimist på den norske byggenæringens framtid, men det forutsetter at myndighetene sikrer like spilleregler for alle, understreker han. Byggenæringen er landets nest største næring målt i verdiskapning og sysselsetting. Den er også landets største distriktsnæring og en svært viktig samfunnsaktør, sier By.

Idéhus sto bak byggingen av ca. 360 hus/hytter i 2015, opplyser markedsleder John Fornes. Det er en viktig konsolidering etter meget sterk vekst året før, understreker Fornes som nå varsler en ny sterk vekstperiode.

- Prognosene for både 2016 og '17 er meget lovende. Kjedens nye hytte- og hus kataloger har slått an, og veksten i medlemstall begynner å generere boenheter, sier han.

Prisdryss

Optimisme og entusiasme preget derfor Idéhuskjedens årsmøte som i år ble lagt til Praha. 121 medlemmer og leverandører fylte flyet Idéhus chartret til den tsjekkiske hovedstaden.

Kjedeleder Pål By avsluttet sin årsmøtetale med å dele ut en nyinnstiftet pris som "Årets Nykommer". Den gikk til Thomas Bakke som i 2014 etablerte Idéhus Bakke AS i Trondheim.

- Jeg er overbevist om at motivert, uredd og dyktig ungdom som Thomas, som satser på yrkesfag, vil bli vinnere på arbeidsmarkedet. De vil kunne velge og vrake i godt betalte jobber. Det vil alltid være et marked som etterspør kvalitet og er villig til å betale for det, sier By.

Idéhuskjedens godt etablerte, tradisjonelle priser ble også utdelt under festmiddagen i Praha. Idéhus Romerike AS fikk prisen som "Årets forhandler". Begrunnelsen la vekt på gode og stabile salgstall og sterkt fokus på kundens ønsker og behov. Dessuten scorer forhandleren høyt på å levere til rett tid og avtalt pris.

Lojalitetspris

Lojalitetsprisen gikk til Idéhus BN-Bygg AS i Veggli i Numedal. I følge begrunnelsen en jordnær, hyggelig, imøtekommende og faglig dyktig forhandler som fronter Idéhus på god måte. Forhandleren bruker tjenester fra kjedkontoret og har stabile kjøpstall over avtaleverket med Byggeriet Norge.

Boen Bruk AS fikk prisen som årets leverandør. Gjennom investering og systematisk og kontinuerlig forbedring på alle nivåer her denne leverandøren blitt en av de største og mest moderne innen sitt segment. Høy kvalitet, grundighet og service er kjennetegn for en leverandør som dessuten stiller på alle aktiviteter i Idéhuskjedens uten å nøle.

Bakkan Bygg AS i Verdal og Luster Trelastlager AS fikk diplom for ti års medlemskap i Idéhuskjeden, mens 20-årsdiplomer ble delt ut til OK-Bygg AS i Surnadal og Idéhus Røros AS. Men ingen kunne overgå Konsvikbygg AS fra Konsvikosen i Lurøy i Nordland, som fikk diplom for hele 40 års medlemskap.

Årsmøtet og feiringen av 40-årsjubileet i Praha omfattet også en minimesse med hele 18 leverandører til stede. Programmet ga dessuten plass til sosiale aktiviteter som "Idéhus Amazing Race" og elvecruise. Tryllekunstneren Boye Hoseth var strålende konferansier under festmiddagen hvor sangerne Are Hembre og Merethe Trøan leverte flotte sangprestasjoner.