Stor interesse for frokostmøte om sykehusplanlegging

Nærmere 60 personer hadde funnet veien til Thon Hotell Vika Atrium onsdagsmorgen den 25. mai. OEC inviterte da til frokostmøte med overskriften «Pakkeforløp» i sykehusplanlegging.

Fornøyd med stort oppmøte på OEC sitt frokostmøte om sykehusplanlegging. Svein Petter Raknes, avdelingsleder for Helse og sykehusplanlegging og Kjersti Hallingstad, leder for seksjon Helse- og sykehusbygg, OEC Gruppen as. Foto: OEC

Retorisk ble det denne morgenen stilt spørsmålet «Kan vi forenkle, forbedre og forkorte prosessen ved å tenke «pakkeforløp» også i planleggingsprosessen?».

Rune Reinaas fra Sykehusbygg HF viste hvilke elementer som vektlegges i ny veileder for utviklingsplanarbeidet. Han viste også til behov for endringer i nåværende veileder for tidligfaseplanlegging, for å tilrettelegge en enklere prosess.

Svein Petter Raknes, avdelingsleder for Helse og Sykehusplanlegging i OEC, tok opp spørsmålet om behovet for idefase og viktigheten av å klargjøre rammer i forkant av de ulike prosessforløpene i sykehusplanleggingen. Riktig spørsmål til riktig tid, er avgjørende for å kunne både forenkle og forkorte planleggingsprosessen. Dette ble fulgt opp, og ytterligere forsterket av Steinar Støre og Anne Poulsen, begge fra OEC, som lanserte ideen om «LEAN» konseptfase; En konseptfase preget av pre-fabrikkerte svar, i form av standarder og anbefalinger, med fokus på gjenbruk av gode løsninger, men også kvalifiserte vurderinger av eventuelle avvik.

OEC hadde også denne morgenen invitert Johannes Eggen, Nordic office of architecture, og Andreas Moan, Helse Sør-Øst, for å henholdsvis snakke om arkitektens utfordringer med nytekning når rammer skrus til, og ikke minst betraktninger om hvem som til sist skal avgjøre hva som er «godt nok» sykehus.