Stort ras stenger fylkesvei 45 i Rogaland

Fylkesvei 45 ved Motland i Rogaland vil være stengt til tidligst helgen etter at det torsdag kveld gikk et stort ras over veien.

Raset, som er omtrent 100 meter bredt og to-tre meter dypt, gikk ved 16-tiden torsdag på fylkesvei 45 – hovedveien mellom Ålgård og Sirdal.

Like etter klokken 19 meldte Sør-Vest politidistrikt at det var gjort søk over rasområdet med helikopter, og at det ikke var noen indikasjoner på at folk var tatt av raset.

På grunn av faren for nye ras ble det ikke gjort søk i den nedre delen av raset, men like før klokken 22 var området ansett som trygt og det ble iverksatt overflatesøk med letemannskap og hunder.

Dårlig vær kan ha vært medvirkende til at raset gikk, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Tor Helge Stavik til NRK.

– Vi har fått beskjed om at det har kommet mye nedbør, og da er det jo lett å tenke at dette i det minste er en medvirkende årsak, sier Stavik.

Fylkesveien er stengt ved rasstedet, og ifølge politiet er det ikke mulig å anslå hvor lenge veien blir stengt – men veien blir tidligst kunne åpnes lørdag, melder Statens vegvesen, ifølge NRK.

– Hunnedalsveien kommer nok til å være stengt i flere dager. Ifølge meldingene jeg har fått, er det steiner på flere tonn i raset. Det betyr at vi antakelig må sprenge før vi kan få fjernet raset, sier seksjonssjef Eivind Stangeland i Statens vegvesen til Stavanger Aftenblad.

Vegtrafikksentralen melder at det er mulig å kjøre om skredet via fylkesvei 42 og fylkesvei 468.