(A0) Grunnkurs for betongtransportør, båndbilsjåfør og pumpeoperatør

StedGardermoen, Norge
ArrangørNorsk Betongforening
Fra29.09.2016
Til30.09.2016
TidspunktTorsdag

Kompetansegivende kurs for betongtransportører, båndbilsjåfører og pumpeoperatører i henhold til krav til kompetanse gitt i NS-EN 206-1 og NS-EN 13670 (tidligere NS 3465).

 Kurset er en del av et opplæringsprogram for betongtransportører, båndbilsjåfører og pumpeoperatører i henhold til krav til kompetanse gitt i NS-EN 206-1 og NS-EN 13670 (tidligere NS 3465). Kurset er godkjent av Betongopplæringsrådet.

Hensikt:
Tilrettelagt opplæring og kompetanseheving av betongtransportør, båndbilsjåfør og pumpeoperatør innen betongproduksjon for å tilfredsstille bedriftens behov og standardens krav til kompetanse.

Målgruppe:
Personell som skal dokumentere kompetanse med gjennomført grunnkurs som kreves for betongtransportør, båndbilsjåfør og pumpeoperatør. Personell som skal ha kompetansebevis som båndbilsjåfør eller pumpeoperatør må i tillegg gjennomføre særskilt sikkerhetskurs. Det vises til eget kursprogram (AOS).

Kursbeskrivelse:
Kurset gir innføring i grunnleggende betongteknologi, transport, pumping og levering/mottak av betong etter dagens praksis og gjeldende standarder. På kurset behandles regler for tilsetninger ved levering, kontroll og prøving, registrering av ikke samsvar/avvik, formidling av innhold og kvittering på følgeseddel.

Kursdeltakeren skal få forståelse for betydningen av riktig kvalitet for fersk og herdet betong, hvilke faktorer som påvirker betongkvaliteten, og betydningen av sentrale begreper som masseforhold, fast hetsklasser og bestandighetsklasser. Kursdeltakeren skal også gjøres kjent med bedriftens alminnelige salgs- og leveringsbetingelser for fabrikkblandet betong, produksjons- og kontrollsystem (PKS) miljøbestemmelser, HMS og gis forståelse av servicebegrepet og betydningen av god kommunikasjon både internt og eksternt.

Vi gjør oppmerksom på at det bare gis adgang til eksamen etter gjennomført kurs. Det kreves minst 100 % tilstedeværelse i undervisningen for å få adgang til eksamen. I særskilte tilfeller kan det gis tilgang til eksamen etter avtale med sekretariatet i Betongopplæringsrådet for å dokumentere kompetanse, men dette må avtales på forhånd med sekretariatet i Betongopplæringsrådet.

Påmeldingfrist: 21. september

Program og påmelding