Daglig leder i Aldesa Norge, Jose Maria Argüelles (til venstre) og Torbjørn Naimak, regionvegsjef for Statens vegvesen Region nord da kontrakten om Harstadåstunnelen ble inngått. Foto: Statens vegvesen

Aldesa henter inn Harstad Maskin på Harstadåstunnelen

Harstad Maskin er den første underleverandøren som Aldesa Entreprenør inngår samarbeid med.

I første fase av prosjektet skal Harstad Maskin bygge omkjøringsveien som skal benyttes mens Harstadåstunnelen er under utbygging.

- Vi er fornøyd med å få Harstad Maskin med på laget og vi ser frem til samarbeidet. Det er viktig for oss å benytte lokale underleverandører der det er mulig, og Harstad Maskin var et naturlig valg for oss. Vi anslår at om lag 2/3 av arbeidet vil gjennomføres i samarbeid med lokale entreprenører i regionen, sier Aldesas direktør i Norge, Jose Maria Argüelles i en pressemelding.

Omkjøringsveien markerer starten på utbyggingen av Harstadåstunnelen som etter planen skal stå ferdig i 2019.

- Det er stas at vi er den første underleverandøren som Aldesa inngår samarbeid med. Vi skal bygge omkjøringsveien som skal benyttes mens Harstadåstunnelen er under utbygging, sier Roger Moe, daglig leder i Harstad Maskin.

Entreprenørselskapet Harstad Maskin jobber med veibygging, vann- og avløpsprosjekt og grunnarbeider i Sør-Troms og nordre Nordland. Selskapet har om lag 60 ansatte.

Harstadåstunnelen er Aldesas første byggeprosjekt i Norge og en viktig milepæl for å etablere seg i det norske markedet. Aldesa vil i det videre arbeidet jobbe kontinuerlig for å tilknytte seg øvrige underleverandører til byggeprosjektet.