Modell: Grape Architects

Grape til topps på Helsfyr

Grape Architects er valgt som leverandør for detaljregulering av Grenseveien 90 etter et parallelt oppdrag om nytt kontorbygg for Skanska Commercial Development Norway.

Tomten har en eksponert beliggenhet ved inngangen til Helsfyr. Nå skal Skanska CDN bygge fremtidens kontorer med hjelp fra det nyetablerte kontoret Grape Architects.

- Vår ambisjon er å bygge et kontorbygg for fremtidens arbeidstagere, som samtidig er med på å vitalisere området, skape liv rundt seg og tilføre noe av det Helsfyr har behov for mht. god byutvikling. Fra det parallelle oppdraget har vi nå et godt grunnlag, med flere gode ideer, for å utvikle et optimalt prosjekt i samarbeid med Grape og Plan- og bygningsetaten, sier Managing Director i Skanska CDN, Björn Mattsson i en pressemelding.

- Dette er et spennende prosjekt å jobbe med, særlig med tanke på de pågående planene rundt, som ny Vålerenga stadion, og ikke minst Hovinbyen som et stort transformasjonsområde.Området har i dag en del trafikkale utfordringer og er uoversiktlig for fotgjengere og syklister, sier daglig leder i Grape Architects, Christine Grape.

Strategisk plan for Hovinbyen er den store visjonen for hvordan området skal transformeres og fotgjengere og syklister prioriteres.

- Dette er et supert utgangspunkt for et bygg for morgendagens arbeidstagere. Bygget får en egen etasje for sykler med vask, verksted og garderobe for syklistene. I tillegg har vi foreslått en egen sykkelcafè på bakkeplan, hvor du kan få fikset på sykkelen mens du tar en kaffe. Det er inspirerende å jobbe med utviklere som ser viktigheten av at et bygg skal bidra positivt til nærmiljøet. Vi tror det kan tilføre bygget verdi å åpne seg mot gatelivet og være tilgjengelig for et bredere publikum enn bare byggets leietagere,  sier prosjektleder i Grape, Caroline Hjelseth.

Bygget består av to lameller med en felles sentral kjerne. Den ene lamellen er løftet opp for å gi forbindelse og siktlinje fra Fyrstikktorget mot Valle Hovin.

Dette er et prosjekt hvor arkitektene og interiørdesignerne fra Grape har jobbet sammen med SLA Oslo på landskap og Dipl.- Ing. Florian Kocshe. Bygget er prosjektert i BIM og Grape har benyttet VR teknologi underveis i prosessen for å teste opplevelsen av bygget.

- Vi ønsker hele tiden å teste ny teknologi i kombinasjon med BIM, avslutter Grape.