<p>Ny gang- og sykkelveg langs fv. 167 mellom Løvhaugen – Gui ble åpnet 29. mai. Foto: Statens vegvesen</p>Foto: Statens vegvesen

Ny gang- og sykkelveg og historisk kultursti i Heggedal

Søndag 29. mai ble ny gang- og sykkelveg langs fv. 167 mellom Løvhaugen – Gui åpnet. Samtidig ble det også åpnet en historisk merket kultursti fra Guibekken til Vollen.

Akershus fylkeskommune, Statens vegvesen og historielagene i Vollen og Heggedal invitererte til felles markering søndag.

Felles snorklipp for ny- og gammel veg
Solveig Schytz, leder for hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune og Lene Conradi, ordfører i Asker kommune foretok den offisielle åpningen. Gang- og sykkelvegen og den historiske kulturstien representerer ny og gammel tid. Kulturstien er det gamle veitråkket som førte ned til fjorden, og det som den gang fungerte som «riksveg». Den nye gang- og sykkelvegen derimot representerer oppgradering av de nye vegene.

Etter offisiell åpning blir det guidet tur på den historiske kulturstien fra Guibekken til Vollen.

800 meter ny gang- og sykkelveg
- Vårt mål er at den nye gang- og sykkelvegen er attraktiv, sikker og gir god framkommelighet. Å tilrettelegge for at flere går og sykler er en viktig del av arbeidet med å håndtere den forventede veksten i persontransporten, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen på Statens vegvesen internettside.

Med den nye gang- og sykkelvegen og koblingen mot eksisterende gang- og sykkelveg langs Røykenveien, gis gående og syklende et sammenhengende tilbud.

I tillegg er det utført noen lokale støytiltak, etablert to busslommer/kontrollplasser og skiftet vann- og avløpsanlegg for Asker kommune. Hele strekningen har fått nytt veglys. Det vil gjenstå noen restarbeider samt opprydding av riggområdet etter at gang- og sykkelvegen er åpnet.

Statens vegvesen har gjennomført prosjektet på vegne av Akershus fylkeskommune. Brødrene Dokken har vært utførende entreprenør.

Statens vegvesen opplyser at tiltakene har en prosjektkostnad på 62 millioner kroner.