Foto: Holy Diver

- Balkong med kveldssol mest verdt

Kveldssol står vesentlig høyere i kurs i Norge og Sverige enn i Finland. Finnene vil helst ha innglasset balkong med sol midt på dagen. Nordmenn og svensker vil nyte kveldssol uten hindringer. Det viser en undersøkelse gjennomført for JM.

Balkongen er boligens ekstra rom i sommerhalvåret. Men den skal ikke være innglasset. Nordmenn og svensker vil ha frisk og sval kveldsluft på balkongen. Finnene vil at balkongen skal være et nærmest fullverdig rom med glass.

- Kunnskap om utviklingen i befolkningenes preferanser er viktig for oss. Som et ledd i vårt løpende arbeid for å sikre oppdatert innsikt om markedet har vi i mai gjennomførte en representativ undersøkelse i de tre landene der vi ønsket å kartlegge preferanser til balkongen, sier Kjell Kvarekvål, direktør for markedskommunikasjon i JM Norge.

Den ferske undersøkelsen viser at det er kvinner over 55 år som er mest ivrige når det kommer til å pynte balkongen. De dyrker blant annet blomster på balkongen. Undersøkelsen viser videre at finnene skiller seg vesentlig fra sine naboer.

Mens en av tre finner svarer at de foretrekker kveldssol på balkongen, er tilsvarende tall for Norge og Sverige en av to. Ingen av befolkningene er særlig interessert i morgensol.

Hele syv av ti av de finske respondentene foretrekker balkongen innglasset. Til sammenligning oppgir bare to av ti norske respondenter det samme.