Foto: Link arkitekturFoto: Link arkitekturFoto: Link arkitekturFoto: Link arkitekturFoto: Link arkitekturFoto: Link arkitekturFoto: Link arkitektur

Ny bydelspark åpnet på Lambertseter

24. mai åpnet den nye natur- og aktivitetsparken på Lambertseter i Oslo.

Det skriver Link arkitektur i enpressemeldingfredag.

Natur- og aktivitetsparken på Lambertseter fungerer, ifølge pressemeldingen, som en viktig gjennomfartsåre for gående mellom Lambertseter senter i vest, fritidsklubben og idrettsanleggene i øst. Parken var tidligere gjengrodd, og ble i liten grad benyttet til opphold.

Oppgraderingen til natur- og aktivitetspark gir bydelen et tiltrengt grøntanlegg i hjertet av Lambertseter, skriver Link.

Under vegetasjonen skjuler parken glattskurte svaberg som er utgangspunkt for parkens utforming og konsept.

Forbindelsen videre anlegges som stedstilpasset sti med varierende underlag av naturstein og trapper. Mellom svabergene er det tilrettelagt en bålplass.

Naturformene skaper naturlige sitteplasser supplert med stedstilpassede benker av eik. I andre nedsenkede områder anlegges treningsarealer med Tufte-apparater med underlag av treflis fra egen skog. På møteplassen mot Lambertseterveien er settingen mer formell med skulpturen «Hellebard» av Jørleif Uthaug i sentrum, møblert med parkbenker fra Vestre.