Trine Dyrstad Pettersen fra Byggevareindustriens forening og leder av EPD-Forum. Foto: EPD-Norge

Lanserer EPD-bruksanvisninger

EPD-Norge lanserer og publiserer syv forskjellige bruksanvisninger for tolking av EPDer.

Det skriver EPD-Norge i en pressemelding fredag.

Det er blitt laget bruksanvisninger for betongelementer og ferskbetong, bygningsplater, isolasjon, taktekking, utendørs treprodukter og vinduer, samt en anvisning for byggevarer generelt.

Bruksanvisningene er nå tilgjengelige på EPD-Norges nettsider.

Trine Dyrstad Pettersen fra Byggevareindustriens forening og leder av EPD-Forum har vært prosjektleder og nøkkelperson for utarbeidelse av bruksanvisningene, og sier i pressemeldingen at det har vært stor etterspørsel etter denne type bruksanvisninger.

– Spesielt har entreprenører, arkitekter, rådgivere, byggevareprodusenter, utbyggere og EPD-utviklere etterlyst en enkel og presis informasjon om tolkning av EPDer. Prosjektgruppa som har utarbeidet anvisningene, har vært representert med fagpersoner fra både entreprenør, rådgiver, byggherre og FoU i tillegg til byggevareindustrien. Denne brede sammensetningen har vært en forutsetning for resultatet, og jeg er veldig fornøyd med at vi har lykkes så godt med dette prosjektet, sier hun i pressemeldingen.

– Interessen for EPD øker, og det er meget gledelig at EPD-Norge kan publisere en serie av bruksanvisninger som vil gi god hjelp til EPD brukere. Et godt sammensatt gruppe har utarbeidet bruksanvisningen under god ledelse av Trine Dyrstad Pettersen. Prosjektet er også støttet økonomisk av Husbanken via kompetansetilskudd til bærekraftig bolig og byggekvalitet, uttaler daglig leder Håkon Hauan i EPD–Norge.