Rådgiver - Vegavdeling Nordland

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region nord
FylkeNordland
StedBodø
Søknadsfrist12.06.2016

Samfunnsengasjert rådgiver søkes til rollen som bindeledd mellom Statens vegvesen og Nordland fylkeskommune.

Stillingen er plassert i staben i Vegavdeling Nordland, som er fullt og helt administrasjonen for Nordland fylkeskommune innen veg og ferje. Som rådgiver vil du ha ansvar for å opprettholde god kvalitet i dialogen mellom administrasjonen og Nordland fylkeskommune og ha ansvar for den daglige kontakten mot fylkeskommunen. Stillingen omfatter også koordinering av aktuelle prosesser internt mellom involverte avdelinger i Statens vegvesen. Du får ta del i en spennende samfunnsutvikling innenfor samferdsel, spesielt for Nordland fylkeskommune. Kontorsted for stillingen er Bodø.

Aktuelle arbeidsoppgaver

  • Hovedansvar for koordinering av innspill til økonomiplan og budsjett for fylkeskommunen
  • Ivareta og strukturere samhandling generelt mellom Statens vegvesen og Nordland fylkeskommune
  • Koordinere/saksbehandle aktuelle prosesser og saker som skal fremmes for fylkeskommunen (både riks- og fylkesvegsaker)
  • Følge opp bestillinger fra fylkeskommunen

Arbeidet utføres i nær dialog med bl. a regionvegsjef i Statens vegvesen, råd for samferdsel, avdelingsdirektør vegavdeling Midtre Hålogaland og Nordland, samt aktuelle ansatte i Nordland fylkeskommune.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som er samfunnsengasjert og har noe kjennskap til samferdselsutfordringer i Nordland. Erfaring med arbeid i skjæringspunktet mellom politikk og offentlig forvaltning vil være en fordel, samt god økonomiforståelse.

Videre kreves relevant utdanning fra universitet eller høgskole, min 3 år. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Det vil også vektlegges at du har:

  • Evne til å ta initiativ og kunne jobbe selvstendig
  • Gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig
  • Gode samarbeidsevner og fleksibilitet
  • Kunnskap om samfunnsøkonomi

Stort engasjement, mye ansvar og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene:

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Flere opplysninger kan fås ved henvendelse til avdelingsdirektør Kjell Skjerve på tlf. 91154255 eller e- post kjell.skjerve@vegvesen.no

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf.Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Søk her

Vis flere stillinger: