Geodataforvalter

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region nord
FylkeFlere fylker
StedBodø eller Tromsø
Søknadsfrist12.06.2016

I Region nord søker vi etter en dyktig medarbeider med GIS-/geomatikk-/landmålingsbakgrunn. Stillingen er tilknyttet Veg- og transportavdelingens Geodata- og ITS-seksjon. Kontorsted vil være Bodø eller Tromsø.

Seksjonen har 23 medarbeidere fordelt på kontorer i Bodø, Tromsø, Vadsø, Narvik og Mosjøen. Hos oss vil du finne faglig tyngde kombinert med et arbeidsmiljø preget av kreativitet, humør og omsorg for hverandre.

Arbeidsoppgavene vil være innenfor disse områdene:

  • Holde kurs og veilede for innsamlingsverktøy til Nasjonal Vegdata Bank (NVDB). NVDB er en database som inneholder alle objektene Statens vegvesen eier i tilknytning til veg.
  • Være veileder for det landmålingsutstyret som brukes ved registrering av objekter ute på veg.
  • Mottak og bearbeiding av geodata fra utbyggingsprosjekter og entreprenører for oppdatering av NVDB og FKB.
  • Produsere temakart for interne oppdragsgivere.
  • Delta i landsdekkende fora innen arbeidsfeltet.
  • Tilrettelegging og forvaltning av data fra NVDB og FKB til bruk i plan- og utbyggingsprosjekter.

Kvalifikasjoner:
Vi ønsker at du som søker har 3-årig høgskoleutdanning med relevant fagkrets, fortrinnsvis innen fagene GIS/Geomatikk. For søkere med sterk og allsidig praksis fra fagområdet, eventuelt etterutdanning og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes. Det vil bli lagt vekt på at du har praksis fra tilsvarende arbeidsoppgaver, har erfaring med bruk av GIS-verktøy som GisLine og ArcGis, har gode generelle datakunnskaper, samt kunnskap om SOSI standard og geografiske referansesystemer.

Førerkort kl B.

Egenskaper som vil bli vektlagt:

  • Du er utadvendt og omgjengelig, og har evne til å ta initiativ
  • Du har gode evner til samarbeid og til å arbeide målrettet, systematisk, ryddig og selvstendig.
  • Du behersker norsk muntlig og skriftlig.

Vi tilbyr goder som introduksjonsprogram og fadderordning, pensjonsordning og mulighet for faglig påfyll. Stillingen lønnes i henhold til etatens lønnspolitikk avhengig av utdanning og praksis. For stillingen gjelder en prøvetid på 6 måneder. Det trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Flere opplysninger om stillingen kan fås hos seksjonsleder Ingun Arctander Jakola tlf. 470 12361, eller e-post: ingunn.jakola@vegvesen.no.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju.

Søk her