Vøringsfossen Foto: Kjersti Wold/Statens vegvesenVøringsfossen Foto: Kjersti Wold/Statens vegvesenVøringsfossen Foto: Kjersti Wold/Statens vegvesenVøringsfossen Foto: Kjersti Wold/Statens vegvesen

Nytt utsiktspunkt på Vøringsfossen

Nordre utsiktspunkt tilgjengelig for publikum.

Statens vegvesens turistvegseksjon er nå klar med første del av Fase 1 i oppgraderingsarbeidene ved Vøringsfossen, langs Nasjonal turistveg Hardangervidda. Etter klarsignal fra Eidfjord kommune åpnet Nordre utsiktspunkt for publikum onsdag.

Det nye utsiktspunktet består av flere utsiktsplattformer som gir et spektakulært panorama direkte mot Vøringsfossen.

- På vei mot det ytterste utsiktspunktet passerer man en mindre brokonstruksjon som nok kan gi et sug i magen for enkelte, sier prosjektleder for Statens vegvesens oppgradering ved Vøringsfossen, Kjersti Wold.


Publikum kan med det nye utsiktspunktet nå bevege seg trygt og sikkert innenfor gjerder i området og få en flott opplevelse av Vøringsfossen.


- Det er også fint å se at anlegget begynner å ta form, og at prosjektets intensjoner om høy arkitektonisk kvalitet oppfylles, sier Kjersti Wold.

Byggearbeidene på hovedpunktet på Fossli vil fortsette i sommer, og hele byggetrinnet «Fase 1 Fossli» skal stå ferdig i 2017. De videre byggetrinnene med broen og Fossatromma skal bli bygget i perioden 2017-2020.

Det var i 2015 som Statens vegvesen begynte oppgraderingen av reiselivsikonet Vøringsfossen - en av Norges mest besøkte turistattraksjoner, men preget av langvarig slitasje og store deler uten sikring. Arbeidet med Vøringsfossen omfatter nye, sikre utsiktsplattformer og stier, ny gangbro ved fossen og andre forbedrede publikumsfasiliteter som parkering og toaletter.

Oppgraderingen av Vøringsfossen er en del av et storstilt utviklingsarbeid av fossene i Hardanger i regi av Statens vegvesen for å tilfredsstille turistenes krav og forventinger til sikkerhet og estetikk. I tillegg til Vøringsfossen omfatter dette arbeidet Skjervsfossen (åpnet 20. mai 2016), Steinsdalsfossen (2013) og Låtefossen (2022).

Byggherre: Statens vegvesen, Turistvegseksjonen
Hovedentreprenør: Mesta
Arkitekt: Carl-Viggo Hølmebakk