Fra venstre: Gunnar Nilsson, Svein Olav Barhellestøl og Usman Riaz

Oras trapper opp satsningen for medisinske gassanlegg

Oras har styrket sin sentrale avdeling for medisinske gasser. 

Nylig har Gunnar Nilsson tiltrådt som prosjektutvikler for dette fagområdet. Nilsson kommer fra en stilling i utstyrsprodusenten QMT som har levert medisinsk gassutstyr til Oras i en årrekke. Nilsson er sivilingeniør og har 30 års erfaring fra denne teknologien. Videre er han akkreditert sikkerhets-besiktningsmann for medisinske gassanlegg, og har deltatt i en rekke standardiseringskomiteer innen fagfeltet.

Fra før av bestod avdelingen av Svein Olav Barhellestøl som fagsjef og Usman Riaz som prosjektleder for medisinske gasser.

- Medisinske gassanlegg skiller seg betydelig fra andre typer rørinstallasjoner og krever spesialkompetanse, også for de utførende. Anleggene er underlagt en rekke regler, standarder og normer, herunder NS-EN standarder, SIS-normer, krav om sertifisert personell og akkreditert besiktningsmann, heter det i en melding fra Oras. Oras har nylig hatt et kull med spesialrørleggere på etterutdanning hos QMT.

- Oras har mange tiårs erfaring med en rekke slike anlegg rundt om i Norge. Den eldste referansen vi har funnet er fra 1949, avslutter markeds og utviklingsdirektør Anders Bredesen, som også har mange års erfaring med tekniske anlegg for legemiddelindustrien.