Jørgen Evensen (t.v.) og Peter SandrupJørgen EvensenAilo Gaup entret scenen med motorsykkel.Ailo GaupStyreleder Lars Tingulstad talte til deltakerne på jubileet.Atle Pettersen ledet festivalen fra scenen.Sondre JustadArne Hurlen, frontmann i Postgirobygget var blant underholderne under festivalen.Silya i aksjon på scenen.Peter Sandrup (t.v.) og Jørgen Evensen,Årets lærling i Betonmast, Farid Hamidi i Betonmast Trøndelag.Årets medarbeider i konsernet ble Øyvind Øveraas, prosjektleder i Betonmast Oslo, og prisen ble delt ut av HR-direktør Erland Ensrud (nummer to fra høyre).Årest resultat ble skapt av Frode Antonsen og resten av Betonmast Selvaagbygg. Prisen ble delt ut av Jørgen Evensen og Peter Sandrup.Årets video, som ble laget i forkant av Betonmast-jubileet, ble spilt inn av Betonmast Innlandet, her representert ved Nils Raymond Laeskogen. Peter Sandrup delte ut prisen, sammen med Thomas Numme og Harald Rønneberg,Thomas Numme og Harald Rønneberg.Morten Abel var blant artistene som underholdt på jubileet.Morten AbelBoka som er laget til jubileet.

Stor 10-årsfeiring for Betonmast

Entreprenørselskapet Betonmast inviterte lørdag og søndag inn til en storslått feiring i anledning selskapets 10-årsjubileum, og feiringen skjedde sammen med de fleste av de ansatte.

Hele 1.016 personer var med på jubileumsfeiringen. Alle ansatte var invitert og veldig mange av de ansatte med følge, samt en del andre kontakter av selskapet, var med på feiringen.

- For oss er det viktig å samle alle ansatte til en slik markering når vi i år blir ti år. Vi har vokst kraftig i løpet av disse ti årene, og mange selskaper er blitt kjøpt opp og innlemmet i Betonmast. Derfor er denne typen arrangementer viktig for å bygge opp en felles kultur, og det er det vi gjør denne helgen, sier konsernsjef Jørgen Evensen. Han er strålende fornøyd med gjennomføringen.

- Det gikk over all forventing, sier han.

Mange artister
Gjestene fikk oppleve en innholdsrik helg med et tett program. Det var lagt opp til skikkelig underholdning i løpet av hele lørdagen. På ettermiddagen samlet alle gjestene seg til en utendørs festival og på scenen sto blant annet Sondre Justad, Arne Hurlen, Atle Pettersen, Silya, Tommy Nilsson med flere.

Før dette fikk alle gjestene også en oppvisning fra scenen i hovedsalen i Oslofjord Convention Center, hvor arrangementet gikk av stabelen, med blant annet Ailo Gaup og flere andre artister. Her fikk ikke minst også de to gründerne Jørgen Evensen og Peter Sandrup fortelle historien rundt hvordan Betonmast ble til og hvordan de har bygd opp konsernet i løpet av de første ti årene.

På kvelden ble det et forrykende show fra scenen, med blant annet Morten Abel, Intro Allstars, Hans Orkester og Capitol som underholdning, alt loset i havn av Thomas Numme og Harald Rønneberg. Her ble også tre priser delt ut; årets lærling ble tildelt Farid Hamidi (Betonmast Trøndelag), årets medarbeider ble Øyvind Øveraas (prosjektleder i Betonmast Oslo), årets prestasjon gikk til Betonmast Selvaagbygg for fjorårets resultater og prisen årets video, som ble laget i forkant av jubileet – og denne gikk til Betonmast Innlandet.

Kraftig vekst
Mye har skjedd med selskapet siden de Evensen og Sandrup etablerte Betonmast Bygg for ti år siden. De har nå gått fra to til rundt 900 ansatte, og de omsatte i 2015 for cirka fire milliarder kroner, med et resultat på rundt 170 millioner kroner.

De er nå til stede i store deler av landet og dekker Sør-Norge, fra Østfold via Bergen til Trondheim, samt Göteborg i Sverige. De har totalt 15 datterselskaper.

Lang historie
For de som kjenner Betonmast-konsernet noe fra tidligere, er det også slik at selskapets røtter har en historie som går mye lengre tilbake enn ti år.

Man må helt tilbake til 1923 for å finne den spede begynnelse. Da støpte seriegründeren Aamund K. Bu en flaggstang i betong hjemme på tunet sitt i Bu. Han patenterte metoden, og etablerte et selskap som skulle bygge høyspentmaster i betong. Selskapet ble kalt Betonmast. Et navn satt sammen av "beton", etter datidens danskinspirerte skrivemåte for betong, og "mast", etter den tiltenkte funksjonen. Deretter kom HCA Melbye AS inn på eiersiden på 1930-tallet, og er i dag fortsatt den største enkeltaksjonæren i Betonmast.

 I årene som fulgte satte Betonmast opp et betydelig antall betonmaster og i takt med tiden ble etterhvert betongmastene erstattet med stål, før hovedmarkedet ble flyttet ut av Norge. Deretter ble sterkstrømsvirksomheten solgt til Tyskland, og tilbake i Norge satt man med et mindre anleggsfirma, Betonmast Entreprenør. Så 1. mai 2006 ble Betonmast Bygg etablert, og de satte i gang med en ekspansiv vekst og sikret seg mange nye ansatte.

I 2008 etablerte selskapet sitt første datterselskap; Betonmast Bygg Bergen AS. Senere fulgte en rekke andre datterselskaper.

Det opprinnelige selskapet, Betonmast Anlegg, ble solgt til sveitsiske Implenia i 2011, og man endret da også Betonmast Bygg til Betonmast.

I forbindelse med jubileet har Betonmast også laget en utfyllende bok om konsernets første ti år. Boken er ført i pennen av tidligere redaktør i Byggeindustrien, Per Helge Pedersen. I tillegg har de laget en jubileumslåt, som har fått navnet «Helt rå».