Kino og velferdsbygg på Skjold militærleir.

Forsvarsbygg mistenker fakturasvindel

Forsvarsbygg har gitt en underentreprenør fra Troms tre års karantene etter mistanke om fakturasvindel.

Forsvarsbygg inngikk i 2013 en generalenreprise med PEAB - Bjørn Bygg om fornyelse og restaurering av kino og velferdsbygget ved Skjold militærleir i Troms.

Da Forsvarsbygg i fjor gikk gjennom fakturaer etter renoveringsjobben oppdaget de at en av underentreprenørene leverte en uvanlig høy regning for deponering av spesialavfall.

- Ved kontroll opp mot utsteder av fakturaen viste det seg at prisen var endret i forhold til originalfaktura, mens fakturautsteders logo, fakturanummer med mere fortsatt var beholdt, skriver forsvarsbygg i en orientering til Storeggagruppen.

Forsvarsbygg valgte å anmelde saken, men den ble henlagt, skriver Nord24.no.

Ifølge en intern instruks datert 16. mars i år mener forsvarsbygg at det likevel er sannsynlig at bedriften har forfalsket fakturaen, eller medvirket til dette. De har derfor gitt selskapet tre års karantene, og krever at Storeggagruppen nå fjerner underentreprenøren fra et leilighetsprosjekt på Heggelia.

Daglig leder i firmaet avviser overfor Nord24.no at de har forfalsket fakturaen.

- Politiet har etterforsket og henlagt, sier han.

Ifølge instruksen til Forsvarsbygg er saken bevist sivilrettslig, selv om påtalemyndigheten ikke fant det strafferettslig bevist at det hadde skjedd et bedrageri.

Underentreprenøren må påta seg store advokatutgifter hvis de vil utfordre avgjørelsen om karantene.

- Nå har vi ikke råd til å gå videre med saken, sier daglig leder, og legger til at saken allerede har medført mye ekstraarbeid og vært en stor belastning.

Les også: Forsvarsbygg ferdigstilte 39 byggeprosjekter i 2015

Les også: Forsvarsbygg kjøpte varer og tjenester for 3,6 milliarder i 2015

Les også:Forsvarsbygg skal selge Myntgata 2