– Wahl Eiendom hadde leieinntekter på 127,8 millioner kroner i 2015, sier administrerende direktør Pål Erik Christophersen i Wahl Eiendom.

Solid år for Wahl Eiendom

2015 ble et godt år for Wahl Eiendom. Konsernet hadde leieinntekter på 127,8 millioner kroner (111,2 millioner kroner i 2014) og majoritetens (Wahl Eiendoms) andel av konsernets årsoverskudd var på 97,1 millioner kroner (2,5 millioner kroner i 2014).

- 2015 ble et godt driftsår, med 127,8 millioner kroner i leieinntekter, salg av boliger og et ferdig regulert næringsprosjekt, sier administrerende direktør Pål Erik Christophersen i Wahl Eiendom. Selskapets eiendomsportefølje har en verdi på rundt 2,7 milliarder kroner og den verdijusterte egenkapitalen er nå ca. 1,7 milliarder kroner.

Konsernet er delt inn i fire forretningsområder. Wahl Eiendom Fundament investerer langsiktig i sentralt beliggende eiendommer i Oslo. Wahl Eiendom Næringsutvikling har fokus på eiendommer med større utviklingspotensial, mens Wahl Eiendom Boligutvikling arbeider med utvikling av eiendommer for bygging av bolig frem mot salg. Nærsenter Utvikling investerer i, utvikler og forvalter nærsentre i Osloregionen, Bergen og Trondheim.
– Vi har stor tro på nærsentrene som navet i et levende lokalmiljø. I nær 20 år har vi arbeidet med utvikling av denne type bygg. I tillegg til kjøp av nye sentre ønsker vi å videreutvikle eksisterende eiendommer til å bli nærsentre som befester sin posisjon i sitt nærmiljø, sier Pål Erik Christophersen.

Boligutviklingsselskapet i konsernet ferdigstilte tre prosjekter i 2015, og er i ferd med å ferdigstille ett prosjekt i 2016. De regner med igangsetting av ytterligere tre til fem boligprosjekter i løpet av året. Utover dette har selskapet flere prosjekter under planlegging, men ser fortsatt etter nye områder som de kan utvikle.

I den delen av konsernet som har ansvaret for langsiktige investeringer, sikret nylig konsernet seg siste trinn i Barcode - Dronning Eufemias gate 42. Bygget er overtatt uten leietakere.
– Vi har nå innledet dialog med flere aktører som ønsker kontorlokaler i Oslos nye forretningssenter og er godt fornøyd med å få tilslaget på det siste ledige bygget i Barcode. Resterende del av vår langsiktige portefølje er fullt utleiet, sier Christophersen.

Wahl Eiendom eies av Sigurd A Wahl, Camilla Wahl og Sebastian O. Wahl. Konsernet ledes av administrerende direktør Pål Erik Christophersen.