Fra NNBA i 2013. Foto: Truls Tunmo

Nordnorsk bygg- og anleggsmesse avlyst på grunn av streik

Nordnorsk bygg- og anleggsmesse (NNBA), som skulle arrangeres fra 10. til 12. juni i Tromsø i år, må avlyses på grunn av hotellstreiken.

«Vi må dessverre informere om at Nordnorsk bygg- og anleggsmesse (NNBA) ikke kan gjennomføres som planlagt 10.-12.06.16 på grunn av den pågående og fastlåste hotellstreiken. Selve messeområdet er ikke direkte berørt, men Tromsø er sterkt berørt av streiken med en rekke hoteller som er helt eller delvis stengt», skriver arrangørene på messens nettsider.

Innkjøpssjef Lars Erik Flygel i NESO. Foto: NESO

NNBA skal nå etter planen arrangeres rundt samme tid neste år, og messearrangørene skriver i meldingen at alle reservasjoner og bestillinger for årets messe vil stå til den etter planen arrangeres fra 9. til 11. juni 2017.

– Utenfor vår kontroll

Innkjøpssjef i arrangør NESO og sjef for NNBA, Lars Erik Flygel, forteller overfor Byggeindustrien at situasjonen er beklagelig, og at både arrangør og utstillere må regne med å ta et tap på grunn av streikeutsettelsen. Nordnorske Entreprenørers Service-Organisasjon (NESO) arrangerer messen sammen med Maskinentreprenørenes Forbund region nord (MEF).

– Vi synes dette er fryktelig trasig. Vi beklager dette, men det er utenfor vår kontroll, og vi må bare forholde oss til situasjonen, sier han.

Jobber mot 2017

Flygel forteller at man har ventet til absolutt siste sekund før man så seg nødt til å avbryte årets NNBA, som ville ha vært den femte i rekken.

– Denne messen er så stor at vi ville ha startet riggingen nå, og siden vi er plassert så langt i nord, er det kostbart å transportere alt materialet opp hit. Derfor måtte vi være så tidlig ut som vi var nå med å varsle utsettelsen, sier han.

Flygel forteller at de aller fleste utstillere og deltakere så langt har gitt positiv tilbakemelding på å delta neste år når arrangementet flyttes, men at utstillere som ikke kan, også vil få refundert alt som allerede er betalt inn.

– Vi er allerede i gang med arbeidet mot 2017. Alle utstillerne beholder plassene sine, og vi bruker det samme messekartet, så vi slipper å begynne på nytt, sier han.