Røyk velter ut fra Måbødaltunnelen torsdag kveld. Et vogntog begynte å brenne inne i tunnelen. Sjåføren kom seg ut og ingen er skadd. Foto: Petter Ettesvoll Lahlum / NTB scanpix

Tunnel i Eidfjord stengt i lang tid etter bilbrann

Et vogntog tok fyr i Måbøtunnelen på riksvei 7 i Hordaland. Det var ingen folk i tunnelen.

– Det brenner i en lastebil som har en gravemaskin bak på hengeren sin, det er det vi vet, sa Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland til Bergens Tidende torsdag kveld.

Brannen startet like før klokken 19.30, og det var en stund uvisst om det var folk inne i tunnelen. En time senere melder politiet at de har vært i kontakt med sjåføren av vogntoget.

– Han er ute av tunnelen og er uskadd. Det er per nå ikke noe som tyder på at det er folk inne i tunnelen. Brannvesenet har gjennomsøkt tunnelen, og det er ingen andre biler, og så langt heller ikke noe som tyder på at det er folk i tunnelen, opplyser operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Like etter opplyste brannvesenet at de hadde kontroll på situasjonen, og at hele tunnelen var gjennomsøkt.

Kraftig røykutvikling

Ifølge politiet oppsto brannen cirka 200 meter inne i tunnelen fra vestsiden. Brannen førte til kraftig røykutvikling som kunne ses på lang avstand.

– Vi hadde en liten pause ved en rasteplass da vi så at det kom masse svart røyk fra der vi nettopp hadde kjørt, sier Bjarte Solheim til NRK.

Han forteller om svart røyk, omtrent som brennende bildekk, som dekte et stort område. Solheim sto da noen kilometer fra brannstedet og kunne se røyken tydelig.

– Det velter røyk ut av tunnelen, og det høres eksplosjoner på stedet, opplyste operasjonsleder Jan Tore Heggholmen til TV 2.

Ifølge Bergensavisen skal det ikke ha vært vifter som kunne blåse røyken ut av tunnelen.

Ingen omkjøring

Statens vegvesen opplyser at tunnelen kommer til å være stengt i lang tid framover. Riksvei 7 er stengt på vestsiden av Hardangervidda på grunn av brannen, og ifølge Vegtrafikksentralen er det ingen lokal omkjøring.

Twitter skriver de at det er omkjøring enten via E134 Haukelifjell eller riksvei 52 over Hemsedalsfjell.

Måbøtunnelen i Eidfjord kommune i Hordaland er 1.893 meter lang.