- I appen finner du det du trenger å vite om porsjonsfrø, vårløk, knoller og høstløk, sier gartner og App-utvikler Glenn Morten Martiniussen.

Appen som gjør gjør det bi-nært i blomsterbedet

Nå kommer Norges første blomsterapp for å øke tilgjengeligheten av pollen og nektar til pollinerende insekter.

- Ingenting skal være uprøvd i arbeidet med å få folk til å velge bievennlige blomster, sier gartner Glenn Morten Martiniussen i Nordic Garden. Nå tilbys alle Appen “BieBlomst”.

Nye generasjoner trenger nye informasjonskanaler og våre bier og pollinerende insekter trenger hver eneste en av oss, fortsetter gartneren som har utviklet Norges første blomsterapp for å øke tilgjengeligheten av pollen og nektar til pollinerende insekter.

- I appen finner du det du trenger å vite om porsjonsfrø, vårløk, knoller og høstløk. Ikke minst har jeg lagt vekt på å gi inspirasjon. Mange i min generasjon vet jo lite om blomster, fortsetter Glenn Morten. Men vi er definitivt ikke ukritiske til våre omgivelser og jeg kjenner ingen som ikke vil ha blomster rundt seg. Jeg tror bare ikke vår generasjon har fått den kunnskapen som de kanskje skulle hatt, fortsetter gartneren.

- Det er jo i sofaen alt skjer, sier gartneren og der utviklet han også Appen med inspirasjon, råd og informasjon om hvilke blomster du skal velge til bedet, til blomsterpotta eller verandakassen utenfor vinduet – alt for å tekke biene. Appen gir deg informasjon om farger, høyder og blomstringstid.

- De fleste liker å vite hva man vil ha og ikke bare komme uforberedt til hagesenteret og gå uvitende rundt. Appen inneholder derfor alt jeg kan tenke meg nybegynnere trenger å vite, avslutter Martiniussen i Nordic Garden.

Appen heter ”BieBlomst” og kan lasts ned på Appstore eller Google Play.

Martiniussen er medutvikler bak konseptet “BieBlomst”. I samarbeid med Birøkterlaget, Stiftelsen Birøkterlaget og Nordic Garden arbeider de sammen om å veilede nordmenn i valg av blomster til det beste for fremtiden.