Fra den første medlemssamlingen.

Brannsikrings-entreprenører går sammen og danner Protecta-kjeden

22 underentreprenører i Norge innen fagfeltet passiv brannsikring, med hovedvekt på branntetting og brannisolering, har samlet seg og dannet sin egen kjede i Norge kalt Protecta-kjeden.

- Kjedens formål er hovedsakelig å heve seriøsiteten i Norge, med felles opplæring av montører og prosjektledere, samt bruk av de høyeste sertifiserte produktene i Europa. Videre skal kjeden satse på landsdekkende avtaler slik at nasjonale kunder har tilgang til den samme kvalitet uavhengig av lokasjon, heter det i en pressemelding.

Kjeden vil få en omsetning på cirka en halv milliard kroner.

Kontoret skal lokaliseres i Oslo, og ansettelsesprosessen av en ny daglig leder er i gang. Kjeden er representert over hele Norge fra Kristiansand i sør til Tromsø i Nord.

Hele 20 av de 22 medlemsbedriftene har også valgt å gå inn på eiersiden i den nye kjeden og skutt in aksjekapital, noe som sikrer solidaritet og fremtiden for alle medlemmer uavhengig av lokasjon og størrelse på det enkelte selskap.

Protecta-kjeden skal benytte produkter av varemerket Protecta.

- Kjedens medlemmer er spesielt opplært til å benytte disse produktene for å få en ferdig sertifisert brannteknisk løsning, og alt sammen foregår i tett samarbeid med produsenten av disse produktene, Polyseam AS, heter det i meldingen.

Protecta-kjedens medlemmer må gjennomgå kurs/opplæring av montører og eventuelt andre ansatte innen brannteknikk.

- Opplæring vil både fokusere på brannsikkerhet og på effektivisering av installasjoner slik at alle montører utfører arbeider forskriftsmessig og med tilfredsstillende estetikk samt med kostnadseffektive metoder.

Per dags dato er disse entreprenørene medlemmer: Abmas Fireproof, Brann og Sikkerhetsforum AS, Bratex AS, Bygg & Brannsikring Østlandet AS, Bygg og Brannsikkerhet AS, Byggimpuls AS, C&M Brannsikring AS, Damsgård Brannsikring AS, Flo Brannsikring AS, Fønix Brannsikring AS, Lilleland AS, Norbras AS, Norèn Maler og Byggtapetserfirma AS, Norfug AS, Oslo Brannsikring AS, Prosjekt og Brannsikring AS, Roger Holm Prosjekt AS, Røsholt Bruun AS, Thermax AS, Thermax Brannsikring AS, Vennesla Bygg og Brannsikring AS og Vestfold Brannsikring AS.