Oslo arkitekturtriennale engasjerer et bredt publikum. Her under et arrangement for barn og unge i 2013. Foto: Morten Bendiksen

Aspelin Ramm og Oslotriennalen med samarbeid for barn og unge

By- og eiendomsutviklerselskapet Aspelin Ramm og Oslo arkitekturtriennale har inngått en samarbeidsavtale hvor Aspelin Ramm gir økonomisk støtte til et program som viser triennalens utstillinger for barn og unge.

Det skriver Oslo arkitekturtriennale (OAT) i en pressemelding.

– Vi er svært glade for at å knytte til oss en ny og viktig samarbeidspartner som tar byutvikling på alvor. Samarbeidet med Aspelin Ramm gjør det mulig for OAT å utfordre barn og unge til også å bli mer bevisst sin egen tilhørighet og hvordan den henger sammen med byen, sier direktør for OAT, Hanna Dencik Petersson.

8. september i år åpner OAT After Belonging i Oslo.

– I en tid preget av rekordstor global forflytning av mennesker, frivillig eller ufrivillig, er det behov for å skape ny bevissthet, ny problemforståelse og nye strategier for å planlegge fremtidens boliger og byer. Hvordan forandres omgivelsene våre, både de fysiske, sosiale, juridiske og teknologiske, når vi stadig søker nye steder og ny tilhørighet, sier Petersson.

– Samarbeidet med OAT er i tråd med Aspelin Ramms ambisjon om å bidra til attraktive bymiljøer. Vi jobber med å gjøre bygg og rom mellom bygg til verdifulle elementer i landskap og bybilde – rom som er viktig for tilhørighet og identitet, ikke minst blant barn og unge, sier Sverre Landmark, markedsdirektør i Aspelin Ramm, i presemeldingen.