Utsetter sykehusutbygging grunnet lav interesse

Moderniseringen og utbyggingen av den såkalte høyblokken i Nordlandssykehuset i Bodø må utsettes i påvente av flere tilbydere i konkurransen.

Det skriver Nordlandssykehuset i enpressemeldingpå sine nettsider.

Kontrakten for modernisering og utbygging av høyblokken vil, ifølge meldingen, bli splittet opp i flere mindre kontrakter og utlyst på nytt.

Høyblokken, som først sto ferdig i 1972, skal nå bygges ut og totalrenoveres, etter at både G- og N-fløyen i sykehuset er renovert. Dette er siste fase av det omfattende byggeprosjektet ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Styret i Helse Nord ba i fjor høst Nordlandssykehuset starte anbudsprossessen for høyblokka (AB-fløyene) med en ramme på 973,3 millioner kroner for denne siste fasen i byggeprosjektet. Det ble lyst ut kontrakter for bygg, røranlegg, ventilasjon og elektro. Etter planen skulle byggingen startet i september i år.

– En ny anbudsprosess tar tid. Endelig resultat av denne prosessen må også forelegges styrene i Nordlandssykehusetsykehuset og Helse Nord. Derfor må vi forskyve på oppstarten av siste byggefase, men vi håper å være i gang tidlig på nyåret i 2017, sier utbyggingssjef Terje Arthur Olsen.

Forskjøvet oppstart innebærer også endring i planlagte flyttinger og rokader for noen enheter på sykehuset, heter det pressemeldingen fra Nordlandssykehuset.

– Vi vil komme tilbake med nye datoer for byggestart og berørte flyttinger så snart vi har avsluttet anbudsprosessen og det foreligger en ny fremdriftsplan, sier utbyggingssjefen.