Rv. 255 Skåbuvegen. Foto: Jørn Hindklev

Statens vegvesen dømt til å betale 9,5 millioner kroner til maskinentreprenør

GD melder at Statens vegvesen er dømt til å betale 9,5 millioner kroner til maskinentreprenøren Erling Rolstad.

Årsaken til rettsaken var at arbeidene med utvidelse av rv. 255, Skåbuvegen i Oppland ble mer omfattende enn det som var forutsatt i anbudsutlysningen. Arbeidet pågikk i perioden juni 2011 til september 2012.

Det ble inngått ny kontrakt, men GD skriver at Statens vegvesen likevel ikke var enig i avregning av kontraktsarbeidene. Tvistesummen var over 16 millioner kroner.

Fredag 13. mai kom den enstemmige dommen fra Nord-Gudbrandsdal tingrett. Statens vegvesen er også idømt å betale forsinkelsesrenter.

Ledelsen i vegavdelingen i Statens vegvesen Region Øst melder via medievakta til States vegvesen at etaten nå  vil sette seg inn i domsavgjørelsen og se nærmere på hva som ligger i den.

- Det vil vi gjøre sammen med advokatene våre og i samråd med vegeieren, Oppland fylkeskommune. Utover det har vi ikke noe å si om saken nå, melder Statens vegvesen.

Daglig leder Egil Rolstad er passe fornøyd med erstatningssummen.

- Nå har jeg ikke hatt tid til å lese hele dommen, men jeg hadde forventet en høyere erstatningssum. Jeg mener vi ikke har gjort noe galt og har lagt ned et godt kvalitetsarbeid for Statens vegvesen, sier han til Byggeindustrien.