Brann i avfallsanlegg i Østfold

Brannvesenet har slukket de åpne flammene i Rokke avfallsanlegg i Halden kommune. Politiet ber beboere holde seg unna og lukke vinduer og luftkanaler på grunn av de store røykmengdene.

Politiet i Østfold melder at de åpne flammene er slukket klokken 18, og arbeidet pågår for å dempe varmen nede i søppelhaugen. Det er ikke lenger spredningsfare.

Meldingen om brannen kom like før 16.30 tirsdag, og brannvesenet ankom avfallsanlegget en halvtimes tid etter. En flyplassbrannbil bisto i slukningsarbeidet.

– Det er mye flammer og røyken er synlig i mils omkrets, sa operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB tidligere tirsdag.

Røyken skal ikke være farlig, men den kan være ubehagelig, spesielt for astmatikere, melder politidistriktet. De ber også nysgjerrige tilskuere om å holde seg unna søppelfyllinga.

– Dere er bare i veien. Røyken er usunn også for dere, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Brannvesenet vet fortsatt ikke hva som er årsaken til brannen. Det var mistanke om brann i to bygninger, men politiet anså det som svært lite sannsynlig at det oppholdt seg mennesker i bygningene.