Geodataforvalter

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeFlere fylker
StedHamar eller Lillehammer
Søknadsfrist06.06.2016

Geodataseksjonen i Region øst består av 47 medarbeidere med bred og høy kompetanse på innsamling, forvaltning og utvikling av data og systemer innenfor fagområdet geodata/geomatikk. Vi yter faglig bistand til ulike fagmiljøer i hele Statens vegvesen. Geodataseksjonen har arbeidssted i Lillehammer, Hamar, Oslo og Moss. Vi søker en geodataforvalter som vil ha Hamar eller Lillehammer som tjenestested.

Arbeidsoppgaver i stillingen

Arbeidsoppgavene vil være innenfor flere, eller alle, disse områdene:

  • utvikling og forvaltning av dataleveranser og tjenester fra NVDB til INSPIRE Transport Networks
  • utvikling og forvaltning av produksjonsløyper og analyser for kontroller og spesialleveranser fra NVDB og FKB
  • bidra i arbeidet med norske og internasjonale standarder innen geografisk informasjon
  • forvaltning av geodata internt i etaten og gjennom samarbeid i Norge digitalt og Geovekst
  • fagressurs innen geodata i tverrfaglige prosjektgrupper for plan- og byggeprosjekter
  • tilrettelegging og forvaltning av data fra NVDB og FKB til bruk i plan- og utbyggingsprosjekter
  • mottak og bearbeiding av geodata fra utbyggingsprosjekter og entreprenører, for oppdatering av NVDB og FKB

Dette ønsker vi oss av deg

  • du har relevant utdanning fra universitet eller høyskole, med geomatikk og forvaltning av geodata som vesentlig del av fagkretsen, min. 3 år.
  • du har erfaring fra fagområdet, men nyutdannede med interesse for å utvikle seg innenfor fagområdet oppfordres også til å søke - opplæring og veiledning vil bli gitt
  • interesse for både utviklingsoppgaver og forvaltningsoppgaver
  • du er utadvendt og har evnen til å samarbeide med forskjellige fagområder i en stor organisasjon.
  • du er proaktiv og tar initiativ til å løse arbeidsoppgavene på best mulig måte.
  • du har analytiske evner og interesse for å løse komplekse oppgaver
  • du trives med å jobbe både selvstendig og i team/arbeidsgrupper

Du vil jobbe selvstendig med god forankring i faggrupper, der tett samarbeid med kolleger sikrer gode faglige løsninger. Noe reisevirksomhet i regionen må påregnes

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

I vårt forvaltningsarbeid benytter vi moderne verktøy som NovaPoint, ArcGIS, GISLINE, Terrasolid/Microstation, FME, Enterprise Architect og egenutviklede programsystemer som støtter Nasjonal vegdatabank (NVDB). Det er svært ønskelig at du kan dokumentere kunnskap i FME og minst ett av våre forvaltningsverktøy, i tillegg krever vi kjennskap til SOSI og GML.

Stort engasjement, mye ansvar og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Du kan alltid få faglig veiledning både fra ledere og kolleger, og du blir godt ivaretatt gjennom et ryddig og solid regelverk. Vi vil du skal kunne kombinere jobb og fritid på en god måte, og du får tilgang til mange goder som er viktige i den livssituasjonen du er i.

Vi tilbyr også disse godene:

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk. Det trekkes lovfestet 2 % til Statens pensjonskasse.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf. Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Søknad med CV sendes elektronisk. Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju. Vi ber om at du opplyser hvilket tjenestested du ønsker.

Søk på stillingen her

Kontaktpersoner:
John Mikalsen
tlf: +47 62553707
mob: +47 95199002