Arrangementet er lagt til Tromsø midt i den flotteste ettervinteren da det også er stor sjanse for oppleve nordlys. Foto: Truls Tiller «Aurora night in Tromsø»

Verdens beste betonginnovatører til Tromsø i 2017

I disse dager sender betonginnovatører fra hele verden inn sine forslag til temaer til for HPC/CIC Tromsø 2017-konferansen i mars 2017. 

 Nå oppfordrer man hele betongbransjen i Norge til å delta med interessante forskningsresultater, gode byggekonsepter og innovative produkter i betong.

Det er i perioden 6. - 8. mars 2017 verdens fremste betonginnovatører samles til en dobbelkonferanse i Tromsø. Den 11. «High Performance Concrete Conference» (HPC) og den 2. “Concrete Innovation Conference” (CIC) er lagt til Nordens Paris midt i den flotteste ettervinteren da det også er stor sjanse for oppleve nordlys. Derfor er det naturlig at konferansen også vil legge opp til et spektakulært utendørsprogram for de besøkende gjestene.

Temaene for dobbeltkonferansen inneholder siste teknologiske sprang for materialteknologi, nye testmetoder og resultater som åpner opp for effektiv bruk av betong på eksisterende og nye bruksområder. Forskere og innovatører møtes for å dele kunnskap om nye konstruksjonsløsninger, redusert energiforbruk og lavere klimagassutslipp. En rød tråd som ellers i samfunnet vil være at spesialistene presentere ny bærekraftteknologi basert på miljøvennlige løsninger, bedre byggeprosesser med automatisering og økt sikkerhet. De beste innovatørene vil som sist motta sine CIC Awards – som med dette utvikles til å bli den norske betongbransjens «Oscar».

30-årsjubileum
I 1987 arrangerte de norske betongspesialistene en konferanse i Stavanger der de samlet verdens fremste forskere for å utveksle erfaringer og ny kompetanse innen temaet høyfast betong. Denne kompetansen har senere vært et viktig fundament for Norges velstand, bruk av ny betong og utbyggingen av landet som energinasjon. I 2014 tok den norske betongbransjen igjen et internasjonalt initiativ og arrangerte med stor suksess den første internasjonale innovasjons-konferansen for betong i Oslo som fikk navnet CIC 2014. I tillegg til de faglige presentasjonene fra alle verdenshjørner, ble det under konferansen i Oslo delt ut priser for de beste innovasjonsprosjektene i fire ulike kategorier.

Abstracts må leveres nå i mai
I disse dager sender betonginnovatører fra hele verden inn sine forslag til temaer til konferansene. Hele betongbransjen i Norge oppfordres til å delta med sine gode ideer og konsepter.

- Det moderne samfunnet trenger betonginnovasjon for å nå nye og bærekraftige løsninger . Vi har utviklet den norske betongteknologien langt med god hjelp fra det som har skjedd i Nordsjøen- nå er tiden inne for å høste, selge de gode løsningen internasjonalt og bidra til omstillingen i den norske industrien. Dette gjør du blant annet ved å delta i Tromsø, heter det i en melding fra arrangøren.

De som ønsker å presentere noe under konferansen eller ønsker å delta i CIC Awards må levere sitt «abstract» så raskt som mulig. Dette sendes til komiteen i Tekna/Norsk Betongforening via hjemmesiden til konferansen: HPC/CIC Tromsø 2017.

Arrangør er Norsk Betongforening/Tekna med samarbeidspartnere SINTEF, fib og rilem.