Skanska-sjef Ståle Rød er fornøyd med områdene Nye Veier har vektlagt i prekvalifiseringsarbeidet. Arkivfoto.

Skanska roser Nye Veier for riktig fokus

Skanska-sjef Ståle Rød mener Nye Veier har vektlagt viktige og riktige områder nå de har prekvalifisert entreprenører til storprosjektet E18 Tvedestrand – Arendal.


Torsdag kom Nye Veier med meldingen om at AF Gruppen, Hochtief Infra, Skanska Norge og NCC Construction er prekvalifisert for å gi tilbud på byggingen av E18 Tvedestrand-Arendal. I alt ti entreprenører ble grundig evaluert i kvalifiseringsprosessen.

– Vektlegger riktig

Ståle Rød er naturligvis meget godt fornøyd med at Skanska nå får muligheten til å konkurrere om å vinne det første store prosjektet for Nye Veier.

– Det er spesielt positivt at Nye Veier legger stor vekt på områder som også Skanska mener er av stor betydning for anleggsbransjen i Norge. HMS, gjennomføringsevne og samfunnsansvar er viktig i ethvert stort prosjekt. Vi ser svært positivt på at Nye Veier har stor fokus på dette og ikke utelukkende fokuserer på laveste tilbudspris, sier Rød i en kommentar til Byggeindustrien.

- NCC tar samfunnsansvar

NCC-sjef Håkon Tjomsland. Foto: Jesper Damon Stokke / NCC

Direktør Håkon Tjomsland i NCC mener også at Nye Veier tar et godt grep når de vektlegger samfunnsansvar i sin vurdering.

– Dette er et viktig satsingsområde for oss i NCC, og er et viktig bidrag til seriøsitetsarbeidet i bransjen. Å ta samfunnsansvar er alfa og omega for å overleve som selskap, og er helt på toppen av NCCs prioriteringsliste, slår han fast.

Tjomsland spår en god og jevn konkurranse mellom de fire entreprenørene som er prekvalifisert.

– Jeg opplever at vi konkurrerer med selskaper som er på samme nivå som oss, og det gjør at konkurransen blir på like vilkår. Det synes jeg er veldig bra, og jeg tror det vil bli en god konkurranse, sier han.

– Passer oss bra

Tjomsland sier han naturligvis er godt fornøyd med at NCC er prekvalifisert i konkurransen, og mener at akkurat denne typen prosjekter passer godt til NCCs kompetanse.

– Det er dette området vi satser på, og vår nordiske organisering og kompetanse bør komme til bra nytte på denne typen kontrakter, sier han.

Fornøyd AF-direktør

Ivar Galaaen, direktør for AF Anlegg.

Ivar Galaaen, direktør for AF Anlegg er også meget tilfreds med at AF Gruppen er et av fire selskaper som Nye Veier har prekvalifisert ved strekningen E18 Tvedestrand – Arendal.

– Vi ser frem til å gå gjennom konkurransegrunnlaget og utarbeide vårt beste tilbud. Hvis tilbudet er godt nok til at vi vinner konkurransen, vil dette prosjektet bli en spennende arbeidsplass for AF Gruppen og våre samarbeidspartnere, sier han.

Vil vinne

Heller ikke Skanska-sjef Ståle Rød legger skjul på at dette er et prosjekt de vil strekke seg langt for å få bygge.

– Vi skal gjøre det vi kan i den videre dialogen med Nye Veier for å hjelpe dem med å lykkes med sin ambisjon. Vi har veldig lyst til å vinne dette prosjektet, sier han.