Foto: Truls TunmoFoto: Truls TunmoFoto: Truls TunmoFoto: Truls Tunmo

Sandvik: - Vi må være fremgangsrike i Norge

Sandviks nye konsernsjef Björn Rosengren mener det norske markedet har en avgjørende betydning for konsernet.

Byggeindustrien treffer Rosengren i forbindelse med en pressekonferanse det svenske konsernet holdt på Lahaugmoen utenfor oslo onsdag. Rosengren understreket at Norge er et av de mest spennende markedene for Sandvik.

– Norge har et av de største markedene i verden for bore- og sprengningsutstyr. Per i dag er det ikke mange land i verden som bygger så mye vei som det gjøres her. Derfor er det svært viktig for oss å være fremgangsrike i Norge, og å lykkes med kundene våre. Det er avgjørende for resultatene til konsernet, sa Rosengren til Byggeindustrien.

Milliarder til utvikling

Han fortalte at Sandvik årlig investerer mer enn tre milliarder kroner på å utvikle nye produkter.

– I denne utviklingen har vi stort fokus på energieffektivitet. Vi vil hjelpe kundene våre til å bli enda mer produktive, sa Rosengren.

Lytter til kundene

Sandvik har åtte selvstyrende produktområder, hvor hovedformålet er at beslutningstakerne skal komme så nære kundene som mulig.

– Jeg har sett frem til å være her i dag for å treffe norske kunder, for å høre hva de mener vi kan gjøre bedre i fremtiden, sa Rosengren.

Lansering i Norge

Etter pressekonferansen, presenterte Sandvik noen av maskinene sine. For første gang ble den splitter nye boreriggen DC 130 Ri vist frem, en borerigg som Sandvik har store forventninger til i det norske markedet. Tunnelboremaskinen DT 922i var også på plass, til tross for at selve maskinen ikke er en ny modell. Men nytt på DT 922i er at maskinen har blitt utstyrt med et scanningsystem, som et hjelpemiddel for å få ønsket form på tunnelen.