Statsminister Erna Solberg. Foto: Trond Joelson

Solberg: – Veldig usikkert hvordan ledigheten utvikler seg

Det er vanskelig å vite hvordan arbeidsledigheten kommer til å utvikle seg framover, mener statsminister Erna Solberg (H).

– Det er fortsatt omstillinger og endringer i oljebransjen som kanskje ikke har kommet helt i ut i ledighetstallene ennå, sier Solberg til NTB.

Regjeringen bruker historisk mye penger på tiltak som skal bidra til den langsiktige omstillingen, sa statsministeren da hun onsdag besøkte Stavanger og Rogaland i forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett.

– Vi har sett det siste halve året at ledigheten omtrent har holdt seg stabilt fordi vi har hatt mange tiltak. Jeg håper ledigheten går nedover, men det er veldig stor usikkerhet, jeg tør ikke å spå det, sier hun.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener regjeringen har kommet for sent i gang med tiltak. Høyre og Frp har dårlig styring på økonomien og har lenge undervurdert arbeidsløsheten, mener han.

Det er Solberg uenig i.

– Man må se hva som er årsaken. Når det er dårlige økonomiske tider, så blir det mindre inntekter på andre områder, sier hun til NTB.

– Arbeiderpartiet prøver seg på kanskje litt kortsiktige kommentarer uten å ha lest grundig gjennom revidert nasjonalbudsjett, også forskrever de seg litt. De kan ikke både si at vi gjør for lite, samtidig som de mener vi gjør for mye.