Foto: Arve Brekkhus

BNL: Bra med treffsikre tiltak på Sør- og Vestlandet

- Vi er fornøyd med at regjeringen foreslår målrettede tiltak på Sør- og Vestlandet for å redusere arbeidsledigheten og ta vare på nødvendig kompetanse, sier Jon Sandnes.

I revidert budsjett foreslås det mer penger til vedlikehold til veier, jernbane og offentlige bygg.

- BNL er glad for at regjeringen bruker bygg og anlegg som et motkonjunkturtiltak på Sør- og Vestlandet. De ekstra bevilgingene må brukes slik at det skaper arbeidsplasser lokalt for de som er arbeidsledige og hvor det er ledig kapasitet, sier Jon Sandnes, adm. dir. i BNL.

Permittering

BNL er fornøyd med at regjeringen følger opp BNLs krav og utvider permitteringsperioden til 52 uker fra 1. juli, og at det etablerers et tilskudd for lærlinger som blir oppsagt eller permittert slik at de får fullført utdannelsen.

- Dette er viktig for å hjelpe bedrifter og arbeidstakere gjennom en midlertidig periode med bortfall av etterspørsel og oppdrag, og for å unngå tap av kompetanse sier Sandnes.

Mangler tiltak mot arbeidslivskriminalitet
Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett inneholder ingen tiltak for å forsterke kampen mot arbeidslivskriminalitet.

– Det er viktig å bekjempe arbeidslivkriminalitet, derfor er BNL skuffet over at regjeringen ikke prioriterer å forsterke de tiltakene som faktisk virker som etablering av sentre mot arbeidslivskriminalitet. Stortinget må sørge for at det etableres senter mot arbeidslivskriminalitet i alle landets politidistrikter, avslutter Sandnes.