Foto: Christian Fellborn/ROX International AB

God deltakelse på Betongpumpedagen

29. og 30. april gikk Betongpumpedagen 2016 – den åttende i rekken – av stabelen, og oppslutningen rundt arrangementet var god.

På tross av at mange betongpumpeoperatører i år deltok på Bauma 2016 et par uker tidligere, var det 90 deltakere på Betongpumpedagen. Deltakerne kommer fra både betongpumpeoperatører og maskinleverandører fra hele landet. Også fra våre naboland Sverige og Danmark var det flere deltakere.

Betongpumpedagen, som er blitt et årlig arrangement, gir mulighet til faglig oppdatering, sosial kontakt og erfaringsutveksling.

- Nettverksbygging med kollegaer og utstyrsleverandører er en viktig faktor på Betongpumpedagen. Her kan man utveksle erfaringer, og lære av hverandre, sier Hallvard Magerøy i FABEKO, som står bak arrangementet.

Hovedtema på Betongpumpedagen var Morgendagens utfordringer for betongpumpebransjen.

- Dagens utvikling med nye og mer utfordrende betongtyper som lavkarbonbetong med lavt sementinnhold, bruk av mer knust tilslag, hvit og farget betong og «Vegvesenbetonger» er en utfordring for både betongpumpeoperatører og produsenter av pumpeutstyr. Dette ble godt belyst på Betongpumpedagen 2016, legger Magerøy til.

HMS er en viktig faktor for betongpumpebransjen, og er en fast post på Betongpumpedagen. I år ble arbeidsvarsling, forsvarlig oppstilling av betongpumper og arbeid nær strømførende ledninger behandlet.

Utstillingen av nyheter i maskiner og utstyr var større enn noen gang tidligere. Betongpumpedagen har i en årrekke hatt Skandinavias største utstilling av betongpumper, og mer enn ett betongpumpesalg er blitt realisert i kjølevannet av Betongpumpedagen.

I tilknytning til Betongpumpedagen ble det også i år arrangert en workshop for de virksomhetene som er sertifisert i FABEKOs godkjenningsordning for sikkerhetskontroll av mobilt betongpumpeutstyr og båndbiler.

- Dette bidrar til å sikre en så ensartet kontroll av utstyr som mulig. Årets workshop var utvidet i forhold til tidligere år, og var preget av et stort engasjement og gode diskusjoner. FABEKOs Pumpegruppe fikk en klar melding fra deltakerne at det er både ønskelig og nødvendig med en årlig samling for kontrollvirksomhetene i FABEKOs Kontrollordning, sier han.

Neste års betongpumpedag vil bli arrangert 28 -29. april 2017.