Jan Tore Sanner

250 millioner kroner til vedlikehold og rehabilitering på Sørlandet og Vestlandet

– Arbeidsledigheten har økt den siste tiden, særlig i de oljetilknyttede næringene. Situasjonen er krevende på Sør- og Vestlandet, for alle som rammes direkte er dette tungt, men det er også krevende for hele regionen, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen foreslår et tilskudd på 250 millioner kroner til kommunene på Sørlandet og Vestlandet til vedlikehold og rehabilitering av veier, bygg og anlegg.

- For å bidra til aktivitet og omstilling foreslår regjeringen en kommunal tiltakspakke. De kommunene med ekstra høy ledighet får ekstra penger nå i 2016, så de raskt kan sette i gang vedlikeholds- og rehabiliteringsprosjekter, sier Sanner.

Sanner viser til at kommunene har mange vedlikeholds- og rehabiliteringsprosjekter liggende klare.
– Kommunene er gode til å snu seg raskt rundt og sette i gang prosjekter. Derfor er en tiltakspakke til kommunene et godt virkemiddel i arbeidet for å skape trygge arbeidsplasser, sier Sanner.

Tilskuddet fordeles til kommuner i Aust- og Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal som har høyere arbeidsledighet enn landsgjennomsnittet.