Bjørn Hansen i gang med Ryfast-montasje

Bjørn Hansen AS startet denne uka montasjen av 138 prefabrikkerte betongbjelker som skal bli tak på kulvert over kjørebanen mellom Vålandsskogen og Mosvatnet på E39 i Stavanger.

De 138 bjelkene er prefabrikkert ved elementfabrikken til Bjørn Hansen AS i Forsand kommune, og de 29 meter lange bjelkene har fått stor oppmerksomhet i distriktet grunnet den omfattende logistikken som utføres.

Først fraktes bjelkene med båt fra Forsand til kai i Sandnes. Deretter tas de videre med spesialtransport og politieskorte til åstedet i Stavanger: E39 mellom Vålandsskogen og Mosvatnet. Her stenges veien for allmenn trafikk kveld og natt for å montere betongbjelkene.

- Vi startet opp mandag kveld kl. 18.00 med montasje. Nå har vi montert bjelker i to netter, og da vi avsluttet kl. 02.00 hadde vi totalt montert 73 stykker, som tilsvarer et gjennomsnitt på cirka 15 minutter per bjelke, sier Bård Hansen i Bjørn Hansen AS i en pressemelding.

– Med alt utstyr og mannskap vi har i aksjon disse dagene er kostnaden per minutt opp mot 700,- pr time som betyr at vi er avhengig av at dette går på skinner og i henhold til plan i tidsrommet vi får jobbe mellom. Med gode samarbeidspartnere har vi startet og kommet godt i gang og ser derfor lyst på de neste nettenes arbeider med tanke på å holde avtalt fremdrift, legger han til.

- Planen var å lage kulverten etter at resten av prosjektet var ferdigstilt. Men nå har vi i stedet fått taket prefabrikkert på Forsand, og kan gjøre denne jobben parallelt med resten av anleggsarbeidet. Med dette sparer vi faktisk halvannet år med arbeid på motorveien. Vi håper at bilfører som blir heftet de neste par ukene har det i tankene, uttalte prosjektleder for Ryfast Gunnar Eiterjord nylig til Stavanger Aftenblad.

– Sitatet danner ett godt bilde av hvor effektivt konseptet med prefabrikkerte element er, sier daglig leder Idar Heskestad i Bjørn Hansen AS.