Ordfører Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre kommune (t.v.) deler ut beviset på at Vyrk er en Miljøfyrtårn-bedrift til daglig leder Steinar Lyseng.

Vyrk sertifisert som Miljøfyrtårn

Treindustrivirksomheten Vyrk AS har oppnådd status som Miljøfyrtårn.

I Rogne, en mil nord for Fagernes i Valdres, har en bedrift som driver med industriell behandling av trevirke etablert seg, i det som tidligere var lokalene til et slakteri.

– Vyrk AS er en innovativ og fremoverlent bedrift i en ellers nokså tradisjonsbundet bransje. Siden etableringen i 2005 har pilene kun pekt oppover, og bedriften har i dag ni ansatte og en omsetning på om lag 20 millioner kroner, sier daglig leder Steinar Lyseng i Vyrk.

I 2015 ble Vyrk kåret av Nordea til årets bedrift i Valdres. I juryens begrunnelse heter det: «Vyrk AS er en industribedrift med innovative løsninger, som omstiller seg raskt etter kundens behov. Bak selskapet står gründere som ser muligheter i et allerede etablert marked».

Nylig ble virksomheten også sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Dette innebærer at vår miljøstandard og våre rutiner er funnet å være i overensstemmelse med de krav som stilles. ​Vi kan dokumentere at strenge krav innen temaene arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk er tilfredsstilt, forteller driftsleder Svein Ove Bolstad.

Bedriftens forretningsidé er overflatebehandling av innvendig og utvendig panel og listverk, ved hjelp av moderne teknologi innen fagfeltet.

– Ved hjelp av høy fagkunnskap og gode avtaler med lokale sagbruk, trelastutsalg og byggmestere, skal Vyrk være sterkt rustet til å kunne levere produkter både lokalt og til det sentrale østlandsområdet, sier Bolstad.

Vyrk AS har bygget seg opp til en lønnsom bedrift. De kan vise til overskudd i alle regnskapsårene siden oppstarten, og hadde i 2014 et driftsresultat på 3,2 millioner kroner.

– Resultatene overgår det de fleste i bransjen og i Valdres som sådan kan vise til. Bedriften opplever betydelig etterspørsel, og produserer med full kapasitet, sier Steinar Lyseng.