Stø kurs for Barlindhaug-konsernet

Barlindhaug-konsernet styrket sin posisjon gjennom 2015, et år preget av videre vekst og resultatfremgang.

Konsernet hadde en omsetningsvekst på 7,4 prosent, fra 2 673 mill. kr til 2 871 mill. kr. Resultat før skatt økt fra 155 mill. kr for 2014 til 180 mill. kr for 2015. Egenkapitalen endte på 452 mill. kr med en egenkapitalandel på 30,6 prosent.

- Vi er tilfreds med konsernets utvikling i 2015, sier konsernsjef Kent-Helge Holst i Barlindhaug AS.

- Våre to virksomhetsområder, eiendom og entreprenør, har begge styrket seg gjennom året og gikk inn i 2016 med offensive strategier for videre vekst og markedsutvikling. Barlindhaugkonsernet forventer økt vekst også for 2016.

Ledende byggentreprenør og eiendomsutvikler
Barlindhaugkonsernet har i sin strategi nedfelt et mål om å være en ledende aktør innen eiendomsutvikling samt bygg- og anleggsvirksomhet. Kent-Helge Holst mener at man er på god vei inn i den posisjonen både i byggemarkedet og eiendom:

– Gjennom Consto har vi i løpet av ti år etablert en landsdekkende byggentreprenør med lokale etableringer. I Nord-Norge er vi den største byggentreprenøren, samtidig som vi er på offensiven i resten av landet. For vår byggevirksomhet er neste milepæl å etablere en bærekraftig virksomhet i Sverige, og det gjennombruddet har vi god tro på vil skje i løpet av det nærmeste året, opplyser Holst. Barlindhaugsjefen uttaler også at konsernet i 2016 ville være i gang med anleggsvirksomhet på Østlandet og i Nord-Norge. Vi har ambisjoner om å være landsdekkende også i anleggsmarkedet i løpet av få år, sier Holst.

Consto signaliserte i begynnelsen av april at det forventes markant volumvekst for 2016.

Tror på boligmarkedet
Konsernets eiendomsvirksomhet i Barlindhaug Eiendom har befestet sin posisjon i Nord-Norge gjennom engasjement i både næringsbygg og boligmarkedet.

– 2015 ble et meget godt år for Barlindhaug Eiendom, fastslo Holst.

De solgte 284 boliger gjennom heleide og deleide selskaper, samtidig ferdigstilte Coop OBS byggevarehus på Jessheim og Kirkenes handelspark. I 2016 er Barlindhaug Eiendom engasjert i en rekke boligprosjekter på Østlandet, Bergen, Trøndelag og i Nord-Norge.

- Vi satser på boligprosjekter i de områder av landet der etterspørselen er på et stabilt høyt nivå, og vår vurdering er at det på tross av en labil og uforutsigbar situasjon i økonomi og spesielt den olje- og gassrelaterte industrien, vil investeringer i boligmarkedet fortsatt være lønnsomt, sier Kent-Helge Holst.