Dårligere resultat, men fortsatt overskudd for Bergen Bydrift

Med et overskudd etter skatt på 10,4 millioner kroner i 2015, kan Bergen Bydrift se tilbake på syv år på rad med positivt resultat. Overgangen til å konkurrere om kontraktene fra 2014 til 2015 har dog gitt en tredjedel av overskuddet fra 2014.  

Det skriver Bergen Bydrift i en pressemelding på sine nettsider.

Omsetningen for 2015 landet på nær 193 millioner kroner, og overskudd etter skatt ble 10,4 millioner kroner. Året før omsatte selskapet for 282,5 millioner kroner og fikk et resultat på 31,4 millioner kroner.

Imponert

Bydrift-sjef Trond Lomsøy sier likevel at han er mest imponert over 2015-resultatet.
– Grunnen til at jeg favoriserer fjorårets resultater er at disse kommer i en svært krevende omstilling. Vi gikk fra en overgangsperiode med tildelte kontrakter, til å konkurrere i et fritt marked. Overgangen krevde full uttelling i anbudskonkurransene for å sikre omsetning til selskapet og opprettholde arbeidsplasser, sier Lomsøy i pressemeldingen.

Han er veldig fornøyd med de nye eierne, KB Gruppen.
– Vi har eiere som fra før eier tilsvarende virksomheter i andre deler av landet, og som har inngående kompetanse om vår kjernevirksomhet. Det er en styrke med eiere som kan bransjen og terminologien, påpeker Lomsøy.
Tøff overgang

Som administrerende direktør var han med å omdanne Bergen Bydrift fra et kommunalt foretak til et heleid aksjeselskap i regi av Bergen kommune. Mer enn 80 prosent av oppdragene kom fra nettopp kommunen, og bare 20 prosent kunne hentes på anbud. Ved utgangen av 2014 solgte Bergen kommune aksjene til KB Gruppen. En konsekvens av salget var at Bergen Bydrift måtte konkurere på linje med alle andre entreprenører om oppdrag.
– Vi har alltid hatt et ønske om å konkurrere fremfor å få tildelt oppdrag, men selve overgangen var krevende. Hele bedriften har stått på, og ikke mistet motet selv om vi i enkelte anbud har opplevd stang ut i stedet for stang inn, sier Lomsøy.