Fra venstre: Bent S. Nygaard i Alturo AS, Ivar Ole Wik i Liftroller og Erik Hauge i Grove Knutsen & Co AS.

Lanserer nytt innløftsystem for byggematerialer

Grove Knutsen og Alturo AS presenterer nå konseptet Liftroller i samarbeid med Wik gruppen. 

Liftroller er et innløftsystem for byggematerialer som skal passe inn i de fleste vindusåpninger i et bygg, og skal gjøre prosessen med å losse materialer enklere, mer effektivt og tryggere.

Systemet er utviklet i og designet i Norge, og består at Liftroller, selve transportbåndet, og Liftwagon, som er en nyutviklet hev- og senk-vogn for å ta lasten videre inn i bygget. Alt er produsert i aluminium.

- I byggebransjen står vi daglig ovenfor en rekke utfordringer, hvor en av dem er å få transportert materiell fra bakkenivå og inn i etasjen de skal monteres. Dagens metoder er ofte tungvinte og tidkrevende, og det kan lett oppstå skade på bygning og arbeidere. Håndtering av for eksempel gipsplater er tungt arbeid. Det er også en utfordring at innvendig materiell blir levert før yttervegg lukkes igjen, noe som fører til at materiell blir liggende i veien og må flyttes på flere ganger, ofte blir materiellet skadet i prosessen, og det går vekk mye tid med bæring fremfor produksjon. Det er også mye kapital som blir bundet opp når materiell blir levert flere uker før det skal brukes, heter det i en pressemelding fra Grove Knutsen

Med bakgrunn i disse utfordringene mener Grove Knutsen, og Alturo at Liftroller vil bli et viktig innslag i bransjen.

- Innløftsystemet Liftroller danner en transportbane gjennom vindu i etasjen materiellet skal brukes i. Med en kran løftes materiell opp på Liftroller og dras så inn gjennom vindusåpningen og videre på vognen Liftwagon. Med denne senkes materiellet ned på opplagsbukker. Slik fraktes tunge gjenstander enkelt til ønsket etasje uten at arbeiderne trenger å foreta tunge løft. Liftroller er justerbar i alle retninger og kan dermed tilpasses ulike åpninger og himlingshøyder. Det er lagt stor vekt på hurtige og sikre innfestingsmetoder. Hver detalj er nøye planlagt for å gi en enklere jobbhverdag, heter det i meldingen.

Den kan også brukes etter at fasade/yttervegg er lukket.

- Dermed kan man ta inn og ut gjenstander til riktig tid, fremfor å lagre masse innvendig allerede fra en tidlig fase før yttervegg lukkes. Siden produktet hovedsakelig er laget i aluminium så er det også lett å bære opp i ønsket etasje, mener Grove Knutsen.

Senere lanseres også en tilleggsløsning som skal gjøre det enklere å få bygningsavfall ut av bygg under oppføring/renovering.

Grove Knutsen mener at ved å bruke Liftroller sparer man ca. 20 minutter per materialpakke sammenlignet med å dra en og en plate/plank i gjennom vinduet mens kranbilen holder materiellet i stropper utenfor.