To gravemaskiner ble skylt ut i Granvinsvannet da et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut forrige onsdag. Ingen personer ble skadd. Foto: Johannes Holven / NTB scanpix

Åpner midlertidig vei etter ras mellom Granvin og Voss

Fredag åpner en midlertidig fylkesvei for tungtrafikk mellom Granvin og Voss, etter at 200 meter riksvei raste ut i vannet i forrige uke.

– Vi er i gang med arbeidet med å sette i stand fylkesveien, og vil antakelig være ferdig torsdag kveld, og åpne fredag morgen, sier prosjektleder Lars Magnar Røneid i Statens vegvesen til NRK.

Fylkesveien opprettes som følge av at et stort veistykke av riksvei 13 raste ut i Granvinsvannet onsdag i forrige uke, i et område der det ble utført gravearbeid i forbindelse med utbyggingen av Jobergtunnelen.

Raset skjedde rundt 200 meter fra krysset hvor riksvei 13 møter fylkesvei 572. Etter å ha gjennomført grunnboringer har Statens vegvesen avgjort at den midlertidige fylkesveien skal etableres på oppsiden av rasstedet og dermed binde disse to veiene sammen igjen.

Den midlertidige strekningen vil imidlertid kun åpnes for tungtransport. For personbiler vil kolonnekjøringen på en gang- og sykkelvei på andre siden av Granvinsvannet fortsette ut i neste uke, opplyser Røneid.

I Granvin møter riksvei 13 på riksvei 7, som går over Hardangervidda og er en av hovedveiene mellom Bergen og Oslo.